Què hem de fer perquè no ens piquin els moscards?

Eva Remolina

 

Els mosquits o moscards són insectes voladors que pertanyen a la família dels Culícids. Les femelles són les que piquen els éssers humans per alimentar-se de la seva sang, ja que necessiten proteïnes per desenvolupar els seus ous.

Els mosquits són més actius a l’estiu, perquè les temperatures càlides i les pluges ocasionalment els proporcionen la humitat que necessiten per reproduir-se.
Les picades de mosquit són molestes i, en alguns casos, poden causar reaccions al·lèrgiques lleus. La principal conseqüència és la picor i l’aparició de petites protuberàncies vermelles a la pell. En casos més greus, transmeten malalties com la febre del Nil occidental o el dengue.

Aquestes són algunes mesures que podem prendre per a evitar les picades d’aquests insectes minúsculs i evitar que una agradable nit d’estiu es converteixi en un autèntic malson:

1. Aplica repel·lent de mosquit a la pell exposada. Cerca productes que continguin ingredients com DEET, icaridina o oli de citronel·la. Segueix les instruccions del fabricant per a una aplicació adequada.

2. Intenta cobrir la major part possible del cos amb roba lleugera de màniga llarga i calçons llargs. Això dificultarà que els mosquits puguin picar-te. També pots considerar impregnar la roba amb repel·lent.

3. Els mosquits són més actius a l’auba i al capvespre, per la qual cosa, intenta evitar l’exposició durant aquestes hores o prendre mesures addicionals de protecció si estàs a l’exterior.

4. Procura tenir portes i finestres tancades, o instal·lar mosquiteres per a evitar que els mosquits entrin a casa teva. Repara qualsevol forat o esquerda per on puguin accedir.

5. Elimina els focus: Evita les zones d’aigua estancada, com ara basses, aigüeres o recipients amb aigua que no circula. Els mosquits ponen els ous en aquestes zones, de manera que eliminar-los ajudarà a reduir la població de mosquits al voltant teu.

6. Els mosquits són febles voladors i els vents forts els dificulten volar. Utilitza ventiladors a l’interior o a l’exterior per mantenir-los lluny.

7. Prova altres mètodes de protecció: Hi ha altres opcions com ara cremadors d’encens antimosquits o aparells elèctrics que emeten renous de freqüència ultrasònica per allunyar els mosquits.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad