L’Ajuntament recomana no rentar el cotxe ni omplir la piscina aquest estiu

L’ajuntament de Manacor tampoc no és aliè a les conseqüències que es deriven de les altes temperatures i està començant a implementar una sèrie de mesures per a l’estalvi d’aigua, algunes ja plantejades l’any passat.

D’una banda, s’han continuat reduint les zones de gespa ornamental en rotondes i implementant la xerojardineria més enfocada a la utilització i sembra de plantes mediterrànies d’acord amb un consum més reduït. A més, el consistori explica que les zones enjardinades públiques ja es reguen majoritàriament per degoteig.

Pel que fa a les platges, de les quals l’Ajuntament té la gestió a través de la societat anònima pública SAM, els seus responsables expliquen que quan l’administració pública en va assumir la gestió ja va optar per no instal·lar dutxes i només habilitar renta-peus, que per una banda permeten controlar més el cabal mitjançant temporitzadors limitats per estalviar aigua i per l’altra disminueixen possibles problemes de manteniment.

Tot i que des de l’ajuntament manacorí insisteixen que l’acció municipal d’estalvi d’aigua més important continua sent la sectorització i la reparació de fuites de la xarxa per millorar-ne l’eficiència. “S’estan instal·lant dispositius electrònics per controlar els consums d’aigua i la detecció de trencaments i fugues en temps real”. Així mateix, s’està en la tramitació dels permisos per poder reutilitzar l’aigua depurada per a reg de zones enjardinades, per a usos urbans i de neteja, per a usos agrícoles, obres municipals i altres usos industrials.

Finalment l’administració local recomana als ciutadans col·laborin i contribueixin amb accions més quotidianes com el fet de no netejar els vehicles ni omplir piscines durant els mesos d’estiu en què les temperatures siguin elevades i el risc de sequera per altes temperatures sigui evident.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad