L’ajuntament de Manacor tampoc no és aliè a les conseqüències que es deriven de les altes temperatures i està començant a implementar una sèrie de mesures per a l’estalvi d’aigua, algunes ja plantejades l’any passat.
D’una banda, s’han continuat reduint les zones de gespa ornamental en rotondes i implementant la xerojardineria més enfocada a la utilització i sembra de plantes mediterrànies d’acord amb un consum més reduït. A més, el consistori explica que les zones enjardinades públiques ja es reguen majoritàriament per degoteig.
Pel que fa a les platges, de les quals l’Ajuntament té la gestió a través de la societat anònima pública SAM, els seus responsables expliquen que quan l’administració pública en va assumir la gestió ja va optar per no instal·lar dutxes i només habilitar renta-peus, que per una banda permeten controlar més el cabal mitjançant temporitzadors limitats per estalviar aigua i per l’altra disminueixen possibles problemes de manteniment.
Tot i que des de l’ajuntament manacorí insisteixen que l’acció municipal d’estalvi d’aigua més important continua sent la sectorització i la reparació de fuites de la xarxa per millorar-ne l’eficiència. “S’estan instal·lant dispositius electrònics per controlar els consums d’aigua i la detecció de trencaments i fugues en temps real”. Així mateix, s’està en la tramitació dels permisos per poder reutilitzar l’aigua depurada per a reg de zones enjardinades, per a usos urbans i de neteja, per a usos agrícoles, obres municipals i altres usos industrials.
Finalment l’administració local recomana als ciutadans col·laborin i contribueixin amb accions més quotidianes com el fet de no netejar els vehicles ni omplir piscines durant els mesos d’estiu en què les temperatures siguin elevades i el risc de sequera per altes temperatures sigui evident.