El ball de la Mulassa i la crida posa en marxa les Festes de Sant Jaume

Manacor ha tornat a vibrar amb la Crida de Sant Jaume i el ball de la Mulassa, en un acte multitudinari que ha tengut lloc a la plaça del Convent, davant La Sala. El president del Patronat de Sant Antoni, Antoni Gomila Grimalt, ha estat l’encarregat enguany de fer la Crida de Sant Jaume, l’acte que dóna el tret de sortida a les festes del patró de Manacor. La plaça del Convent s’ha omplert de manacorines i manacorins vestits de blanc aquest divendres horabaixa per sentir la Crida i veure sortir la Mulassa.

El batle de Manacor, Miquel Oliver ha convidat les manacorines i manacorins a fer i viure la festa. Ho ha fet acompanyat d’Antoni Gomila Grimalt; del delegat de Festes, Mateu Marcé; del president de l’Obreria de Sant Jaume, Joan Sansó; del rector de Manacor, Antoni Amorós; del cavaller major d’enguany, Vicente López; del cavaller major de 2022, Jaume Joan; i del president honorífic del CE Manacor, Miquel Estrany. Enguany, per primera vegada, s’ha traslladat l’estendard de Sant Jaume des del carrer Menéndez Pelayo fins a l’Ajuntament, on ha lluït al balcó de la Sala durant tot l’acte de la Crida. 

L’amollada d’un coet ha donat el tret de sortida al ball de la Mulassa, que ha sortit de l’Ajuntament vell amb els deu mulassers i mulasseres i el cap dels mulassers, a ballar al ritme dels músics que han animat el cercavila més esperat.

Les festes de Sant Jaume de Manacor han arrencat aquest divendres i s’allargaran fins el 25 de juliol, dia de Sant Jaume. Els actes programats s’estendran al llarg d’aquestes dues setmanes i es poden consultar al programa de Festes. Aquest dissabte, la Festa de les Canyes, que incorpora el pal ensabonat per primera vegada, es preveu que ompli de bauxa i de festa la plaça des Cós a partir de les 18 h de l’horabaixa.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad