Comença Sant Jaume amb la pujada al pal ensabonat com a novetat

Les Festes de Sant Jaume arrenquen aquesta setmana, en la seva tretzena edició d’ençà de la recuperació de la festa per part de l’Obreria de Sant Jaume. La presentació del programa de les festes ha tengut lloc aquest dilluns vespre en un acte que ha tengut lloc al pati de la Torre del Palau. Les festes d’enguany «vénen carregades de novetats», com bé ha explicat el president de l’Obreria de Sant Jaume, Joan Sansó. Una de les principals novetats la recollida de l’Estendard de Sant Jaume el divendres 14 de juliol a les 19 h al carrer Menéndez Pelayo número 27.

CLICA DAMUNT LA IMATGE PER CONSULTAR EL PROGRAMA

L’encarregat de dur l’estendard serà el CE Manacor, que enguany commemora el seu centenari i arribarà pel passeig de Na Camel·la, passant pel carrer de la Verònica, el carrer de l’Amistat (antic carrer dels Bous), fins al carrer del Convent, plaça del Convent fins a l’Ajuntament, on Antoni Gomila Grimalt, president del Patronat de Sant Antoni, serà l’encarregat enguany de fer la Crida de Sant Jaume a les 20 h. Una altra de les novetats d’enguany és la plantada del pal ensabonat, que es col·locarà a la plaça des Cós i s’incorpora a la Festa de les Canyes d’aquest dissabte 15 de juliol a partir de les 18 h. Vicente López López assumeix enguany el càrrec de Cavaller Major i farà de Síndic jove, Pere Miquel Nadal.

Els actes més destacats de la festa, com el Sopar de germanor de Sant Jaume, el Replec de Joies, les Corregudes des Cós i la Diada Castellera de Sant Jaume, les Curses de joies tradicionals , la Fira nocturna de Sant Jaume, l’Entrega del Penó de Sant Jaume als Cavalls de Sant Jaume, l’Entrega del Penó de Sant Jaume al Síndic Jove, l’Encamisada de Sant Jaume, Córrer l’Anell, la Recollida del Penó de Sant Jaume de cal Cavaller Major, l’Ofici en honor a Sant Jaume i el Correfoc de Sant Jaume arriben un any més amb el precedent assegurat dels anys anteriors.

«Les Festes de Sant Jaume ja són unes festes arrelades», ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver, durant la seva intervenció, alhora que ha animat grans i petits a gaudir-les. «L’any passat, la primera festa que visquérem després de la pandèmia, no sabíem com respondria la gent, però ens va quedar clar que les manacorines i els manacorins estimen la festa i varen respondre en massa», ha afegit. La presentació també ha comptat amb les intervencions de l’obrer Jaume Gomila, del rector de Manacor, Antoni Amorós i s’ha fet entrega d’un obsequi a Bàrbara Llinàs Tauler. L’acte ha comptat amb la presència del delegat de Festes, Mateu Marcé, i altres representants de la Corporació municipal. 

Les Festes de Sant Jaume de Manacor començaran aquest divendres 14 de juliol horabaixa i s’allargaran fins el proper 25 de juliol, dia de Sant Jaume.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad