Comença un any i mig d’obres per tenir el nou parc de bombers

Ja han començat les feines per posar els fonaments del que serà el nou parc de bombers de Manacor. La setmana passada es va posar el formigó on s’ubicarà l’edifici principal del complex i, ara mateix, s’està instal·lant el dipòsit d’aigua i acabant de repartir el formigó a la resta de la infraestructura. Durant les feines, s’han fet servir 195 m³ de formigó.

Una vegada els fonaments s’hagin consolidat, es podrà començar a construir l’estructura de l’edifici. Els tècnics de l’obra ara mateix se centren en el replantejament dels pilars on aniran assentades les unitats prefabricades.

Amb la renovació del parc, s’aconseguiran unes instal·lacions modernes, dissenyades amb materials actuals i respectuosos des del punt de vista mediambiental, que tindran espais adequats per a les tasques que desenvolupa el personal del servei de bombers amb condicions de confort.

Per a la reforma integral del parc, s’han hagut d’esbucar totes les edificacions del complex, ja que havien quedat obsoletes —es varen construir l’any 1987— i es necessita més superfície i s’han de reubicar les instal·lacions. Aquest projecte es convertirà en el model de referència dels futurs parcs dels Bombers de Mallorca, ja que optimitza diferents variables com el sistema constructiu, la capacitat operativa i aspectes energètics o equipaments. El pressupost per a la reforma integral és de 3.696.222,93 €.

Provisionalment, mentre es reforma el parc, la dotació de Manacor s’ha traslladat a una nau que s’ha llogat al polígon de Manacor, molt a prop del parc. S’hi han ubicat tot el personal, els vehicles i el material. La dotació dels bombers de Manacor dona servei al municipi i a bona part de les comarques del Llevant i del Pla de Mallorca.

L’edifici nou tindrà un total de 1.530,84 m² —triplica la superfície útil—, repartits en dues plantes, a més d’una torre de pràctiques de 104 m². La reforma integral del parc ha replantejat l’entrada i la sortida de vehicles, perquè sigui la més ràpida possible quan hi hagi una emergència.

El projecte augmentarà la capacitat màxima de la dotació del parc a vuit bombers per dia, tot i que es mantindrà la dotació actual de sis per dia. Les instal·lacions noves tindran capacitat per a 50 funcionaris —taquilles, armaris per als equips de protecció individual, etc.—, que hi treballaran per torns.

El parc de bombers nou tindrà una torre de pràctiques pionera, que donarà resposta a les necessitats diàries de formació i pràctiques del personal, amb diferents escenaris i capacitats. A més, el projecte també inclou una zona de descontaminació, destinada a la protecció del personal quan es treballi amb materials contaminants o perillosos, o si es reprodueix una situació de pandèmia. S’han optimitzat els circuits i els processos de descontaminació també per als vehicles, equips i maquinària.

Aquest model de parc nou ofereix millores en la distribució dels espais, que ara són més versàtils, tenint en compte la modularitat en algunes zones, com el menjador, la sala d’estar, els despatxos o la sala de formació. Tot això permetrà una major adaptabilitat en diferents situacions (ingrés de més dones al servei, situacions de pandèmia, etc.). La instal·lació comptarà amb més espai per a magatzem a la zona del garatge de vehicles i s’incrementa l’espai de la zona del gimnàs, que tindrà una terrassa.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad