Concerts i visites guiades a l’orgue del Covent a partir de dilluns

L’associació Amics de l’Orgue del Convent de Manacor inicia la temporada de concerts d’estiu, que comença aquest primer dilluns de juliol dia 3. A les 12 hores, en concerts de mitja hora, diferents organistes europeus aniran passant per l’orgue del convent de Sant Vicenç Ferrer. A més l’associació ofereix la possibilitat d’una visita guiada d’uns 15 minuts per l’església el convent i el propi orgue per a totes aquelles persones interessades.

Un dels qui participarà als concerts dels dilluns serà Klaus Stehling. Foto: Joan Servera

L’associació, vinculada amb la Comissió per a la conservació i restauració de l’orgue del Convent és conscient que és una aposta arriscada. S’havia creat un públic que coneixia les propostes just abans de la restauració integral, cap el 2019. Els concerts comptaven amb un públic que coneixia els programes que s’anaven oferint. La restauració va interrompre aquesta dinàmica, que s’intenta recuperar ara des de diversos angles.

Els Amics de l’orgue tenen activitats diverses, entre elles, les de donar a conèixer l’interior de l’instrument, el seu nou accés al primer pis del claustre, els diferents registres i com ha anat evolucionant en el temps. Proposa activitats didàctiques, així com visites per a col·lectius d’escolars i adults, alguns d’ells ja fans absoluts de l’instrument.

Es vol fer pública aquesta oferta d’un concert setmanal, a les 12 hores, el dia de mercat estiuenc. I convidar al poble de Manacor, encara que sigui solament una vegada, a visitar aquest fantàstic instrument patrimoni dels manacorins.

Ja es tenen confirmades l’assistència de diferents organistes, que compta amb presència internacional: Klaus Stehling, Sabine Bayer i Ruth Albrecht, a més d’organistes mallorquins com Francesca Suau, Aina M. Perelló, Bàrbara Durani  Antoni Balaguer

La temporada de concerts es durà a terme fins el setembre, cada dilluns a les 12 hores. Una trobada internacional que és, sobretot, la trobada d’un cercle de músics molt solidari.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad