Hinojosa i Oliver tampoc s’entenen per telèfon

Com una parella en plena crisi, a Miquel Oliver (Més-Esquerra) i a Núria Hinojosa (PSIB-PSOE) els darrers quatre anys de convivència (amb pandèmia inclosa) els han passat per damunt. Tant, que el que eren problemes soterrats s’han convertit, després de les darreres eleccions, en fissures males d’arreglar.

Aquest dijous i després de distints intents, Hinojosa i Oliver van parlar per telèfon. Una cridada tensa en que les postures adoptades fins ara no es van moure ni un mil·límetre i que, per tant va acabar sense cap acord. Per això ara ja sí que les negociacions es donen per rompudes de moment, encara que en un comunicat oficial Més-Esquerra deixi la porta oberta a una possible entrada dels socialistes avançada la legislatura.

És a dir que cap dels quatre regidors del PSOE gestionarà cap àrea de govern i quedaran a l’oposició juntament amb el PP i VOX, dos partits que sí que van augmentar notablement els seus resultats als darrers comicis locals, el primer partit passant de 4 a 6 regidors i el segon de 0 a 2.

A continuació reproduïm el comunicat de premsa fet públic avui per Més-Esquerra explicant el seu punt de vista sobre l’estat de la qüestió:

MÉS Esquerra referma l’acord de govern municipal amb AIPC-SyS amb l’objectiu d’iniciar l’acció de govern i començar a fer feina per al bé comú i fer front a les necessitats del municipi. Les negociacions entre ambdues formacions polítiques han culminat de manera satisfactòria, trobant punts de connexió per posar fil a l’agulla en assumptes d’interès públic com la continuació del pla d’arribada d’aigua potable, l’atenció de les necessitats dels diferents nuclis de població que conformen el municipi de Manacor, la millora dels espais urbans o fer un ajuntament més proper.

MÉS Esquerra i AIPC-SyS han arribat a un acord per fer front al nou mandat que encetam i que implicarà l’assoliment de noves fites de progrés i d’aplicació de polítiques de respecte pel medi ambient i per a les persones de tot el municipi de Manacor. L’acord inclou una sèrie d’objectius que van des de l’aplicació de polítiques municipals que millorin la qualitat de vida de la població del municipi fins a la lluita contra el canvi climàtic, la promoció de l’economia local i la cultura i, especialment, de manteniment de les línies d’actuació iniciades els darrers anys.

El nou organigrama municipal ja ha estat aprovat pels grups que conformen el nou equip de govern municipal i les àrees de govern ja han estat dissenyades i assignades als regidors electes de MÉS Esquerra i AIPC-SyS.

MÉS Esquerra encara aquest nou mandat amb il·lusió i esperança i amb l’agraïment a la ciutadania, que ha decidit que sigui la força majoritària a l’Ajuntament de Manacor per tercera vegada consecutiva. El grup municipal, amb el batle Miquel Oliver al capdavant, fa feina amb la mirada posada al compliment del programa electoral i amb la confiança que Manacor serà aquests propers quatre anys un municipi millor.

En el cas del PSIB-PSOE, no ha estat possible trobar un punt d’acord per a la seva incorporació en àrees de govern, però MÉS Esquerra agraeix el seu suport a la investidura del batle, Miquel Oliver.

MÉS Esquerra lamenta que, després de setmanes de negociacions, no hem aconseguit arribar a un acord per tal d’integrar-los dins el nou equip de govern. Així i tot, MÉS Esquerra fa feina amb la confiança posada en poder comptar amb el suport del grup socialista per acabar i consolidar les polítiques progressistes encetades el mandat anterior i té la mà estesa a l’entesa amb aquesta formació per a què pugui arribar a incorporar-s’hi. Així mateix, confia que aquest enteniment i esperit constructiu pugui produir-se també amb la resta de partits de l’oposició.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad