Miquel Oliver torna a ser batle amb AIPC i sense el PSOE

Miquel Oliver ja torna a ser batle de Manacor. El candidat de Més-Esquerra ha obtingut aquest migdia 13 dels 21 vots dels regidors electes (els necessaris per a la majoria són 11), inclosos els quatre del PSOE, tot i ser els grans derrotats d’aquests darrers dies de negociacions. Els socialistes esperen integrar-se dins el pacte d’esquerres durant els propers dies. De moment dilluns ja hi ha programada una reunió per veure com es reparteixen les distintes àrees i veure si hi ha acord a la vista o es planteja un govern en minoria entre Més-Esquerra i AIPC-SyS.

Oliver ha explicat que ara és el moment “de consolidar el canvi d’esquerres” i fer que Manacor sigui una vertadera capital de comarca administrativa i políticament. “Sé que hi pot haver un cert desànim entre els partits d’esquerres després de les darreres eleccions, però Manacor ha de ser un espai de resistència”. Pel que respecte a l’oposició i en vistes a un govern en minoria, ha assenyalat que “cal consensuar i cercar solucions davall les pedres si és necessari”.

I si els socialistes no han aconseguit ni la batlia compratida ni, de moment, les regidories i exigències proposades, els que sí han sortit com a vertaderes guanyadores han estat les dues regidores d’AIPC-SyS, Antònia Llodrà i Júlia Acosta. El partit porteny no ha posat problemes i s’integrarà al govern d’Oliver en minoria. Un mal menor, el d’haver d’administrar l’executiu local amb 9 regidors, vistes les tenses negociacions entre les diferents forces polítiques manacorines.

Molt s’havia especulat durant les darreres hores sobre què faria el partit de Núria Hinojosa. Si presentaria candidatura pròpia o renunciaria en favor d’un altre candidat. Finalment, en un símbol d’apropament a fi de continuar negociant àrees, els socialistes han votat Oliver. Descartada la batlia, entre les exigències del PSOE estan gestionar una part d’Urbanisme (que aquesta legislatura es xapa en dos), dirigir la SAM (gestió d’aparcaments, aigua o platges) i tenir el control d’un nou cap de premsa, a més de varis càrrecs de confiança.

“La política municipal és per a les persones valentes”, ha dit Hinojosa, “ens hagués agradat poder dir que tenim un acord… però lluitarem per aconseguir-lo”, i ha desmentit que hi hagi hagut converses series de pacte entre ella i el PP de Maria Antònia Sansó. “La batlia no ha estat una prioritat encara que pels resultats l’haguessim pogut exigir”.

Per altra banda el candidat de VOX (que n’ha col·locat dos per primera vegada a la seva història), Esteve Sureda, ha assegurat que el partit dretà “ha vengut per quedar” i que si no compten amb ells faran una “política dura”. Un Sureda que ha aprofitat el jurament com a nou regidor per fer-ho “per Déu i per Espanya” mentre rebia la medalla protocolària. Tant ell com l’altre edil de VOX, Llorenç Nadal han votat Maria Antònia Sansó com a possible batlessa.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad