El PSOE tensa la corda i s’arrisca a no entrar al govern municipal

El PSOE de Manacor tensa la corda fins al final i no només esgota el plaç de tres setmanes per arribar a un acord de governabilitat amb Més-Esquerra (després d’esperar més d’una setmana a reunir-s’hi per primera vegada i set encontres més o menys productius) sino que aquest dissabte a les 12h no entrarà a formar part de l’equip de govern municipal a l’espera d’una nova reunió prevista per dilluns.

Un tarannà ‘relaxat’ propiciat primer per la negativa de Més-Esquerra d’acceptar els dos anys de batlia proposats per Núria Hinojosa, i després per la manca d’acord en determinades àrees com la comunicació o la direcció de la SAM, l’empresa municipal que s’encarrega de gestionar els aparcaments, l’aigua o les platges, que també volien els socialistes, pot suposar un risc amb conseqüències pel PSOE, que necessita més que Més-Esquerra ser present al proper pacte local i més tenint en compte les eleccions generals de finals de juliol.

Aquest divendres els socialistes manacorins han anunciat, en nota de premsa, que seguiran “treballant per un pacte d’esquerres a Manacor”; així com que “continuaran oberts al diàleg amb la resta de forces progressistes, després que malauradament no ha estat possible arribar a cap acord de governabilitat per poder escenificar-ho a la sessió constitutiva d’aquest dissabte, 17 de juny”. No obstant això, Núria Hinojosa, portaveu dels Socialistes de Manacor, ha reiterat la voluntat del partit de signar un nou pacte de govern progressista pel mandat 2023-2027. La pregunta ara és si realment aquesta oportunitat arribarà, ja que l’anunci no ha caigut gens bé a un sector del partit d’Oliver, que ja els aniria bé quedar en minoria conjunta amb AIPC-SyS.

“Les negociacions entre el PSIB-PSOE i MES-Esquerra s’han allargat fins al dia d’avui, després de set reunions llargues i intenses”, diuen els socialistes, “que han permès consensuar amplament les línies programàtiques del pacte de govern, així com també l’estructura organitzativa de l’Ajuntament i les diferents àrees de govern. Tret d’algunes excepcions que es podrien seguir treballant, s’està a prop d’arribar a un consens total pel qual respecta als eixos del programa de govern i a l’organigrama municipal”.

El PSIB-PSOE diu que és “plenament conscient que el guanyador de les eleccions municipals és MES-Esquerra i que el batle de Manacor serà Miquel Oliver. Tot i això, també som conscients d’una altra evidència: els quatre regidors i regidores socialistes són imprescindibles per un govern estable a l’Ajuntament de Manacor. En tot cas, no desistim de la nostra responsabilitat envers el poble de Manacor i continuarem treballant a partir del pròxim dilluns per tal de garantir un govern progressista, estable i d’àmplia majoria”.

Per altra banda Hinojosa també ha desmentit un suposat pacte de govern a la dreta: “s’han alçat veus interessades a una banda i a una altra amb la intenció de sembrar polèmica. El PSIB-PSOE de Manacor ha reiterat el seu compromís ferm d’arribar a una entesa amb MES-Esquerra, com a soci de govern natural i lògic”, diu el PSIB-PSOE en una carta dirigida a la premsa, obviant que des de Palma s’ha hagut d’estirar les orelles manacorines en veure les reunions amb el PP de Maria Antònia Sansó.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad