Record a Carles Gil i Josep Ros al pati de can Frau

Sortejant les ganes de ploure, fa dos diumenges es va dur a terme l’homenatge musical als musics Carles Gil i Josep Ros, desapareguts recentment. Segons va explicar l’historiador-escriptor Antoni Tugores, (que va presentar l’acte) tot i que a la post-pandèmia es va preparar (amb la participació de Josep Ros) un homenatge a Carles Gil, les normes del Covid i llavors un accident familiar van fer que s’ajornés. La mort de Josep Ros va fer decidir als tres membres restants del grup Amigos, organitzar una vetllada musical recuperant els èxits de la formació musical manacorina dels anys 70 i principis del 80.

Així Martí Salem, Bernat Morey i Tomeu Matamalas recordaren aquelles versions que els feren tan populars. Omplint el recital d’anècdotes simpàtiques dels desapareguts Gil i Ros. A més també s’hi va afegir Jeroni Adrover als teclats i Maria Antònia Gomila (filla de Martí Salem) i Marga Ros (filla de Josep Ros) aportant sons i veus que feren arrodonir l’èxit del concert.

A la darrera peça s’hi afegiren Llatzer Mèndez (dels Osifar) i Toni Isern de s’Arrual Jazz Mort, donat un final feliç i divertit a uns amics que es divertiren tota la vida envoltats de música.

A l’acte, a més de familiars de Carles Gil i Josep Ros, hi assitiren nombrosos seguidors dels Amigos entre els que varem poder veure a Josep Alba, Joan Bibiloni, Rafel Aguiló, Andreu Riera, Joan Payeras, Miquel Vives, Miquel Brunet, periodistes, artistes i un llarg nombre de persones conegudes dins el mon socio-cultural mallorquí.

Quan va acabar el recital el president de l’Associació Cultural s’Agricola Llorenç Femenies i Mateu Marcè, delegat de Cultura de l’Ajuntament de Manacor varen entregar a Maria Rubí (vídua de Josep Ros) i a Conxa Gil (germana de Carles Gil) uns detalls florals, així com també es va fer amb Maruja Frau (propietària del fabulós lloc) i a les cantants Marga Ros i Maria Antònia Gomila.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad