Manacor intensificarà la neteja amb aigua a pressió

Manacor renova la concessió amb importants clàusules socials. Entrarà en funcionament el proper setembre, durarà dos anys prorrogables i tindrà un preu de sortida de 13,8 milions

L’ajuntament de Manacor ja té a punt la licitació del nou contracte de neteja viària, recollida de residus, gestió de deixalleries i preparació per a la reutilització, que entraria en funcionament al setembre d’acord amb el compromís adquirit amb els treballadors de l’empresa concessionària el mes d’abril. Tots dos contractes són per a dos anys més un altre opcional de pròrroga. Amb un preu és de 13,8 milions, dels quals 13 corresponen al Lot 1 (6,5 a l’any) i 800.000 al Lot 2 (400.000 euros a l’any).

El segon, de recollida de voluminosos, residus tèxtils i preparació per a la reutilització, està reservat a empreses dinserció social. La recollida haurà de ser concertada mitjançant el telèfon 900 107 398 tres dies a la setmana a cada nucli urbà i els voluminosos abandonats tres dies a la setmana.

Aquells que estiguin en bon estat seran reparats per reutilitzar-los. Així mateix, s’habilitaran 20 contenidors de roba i calçat subjecte a un programa de reutilització i un programa d’ocupació que contempli l’habilitació de llocs de treball per a persones amb discapacitat i/o amb dificultats d’integració al món laboral.

Aquest nou contracte que ha estat presentat aquest dimecres pel batle en funcions, Miquel Oliver; el delegat de Medi Ambient en funcions, Sebastià Llodrà; i la tècnica de Medi Ambient, Francesca Carbonell, presenta com a novetat el seu ajust al nou conveni autonòmic, introdueix les taules salarials adaptades i un complement de 100 euros mensuals/treballador des del febrer del 2023, que seran pagats a l’inici del contracte. “Ens comprometérem amb els treballadors i així ho va aprovar el ple municipal”, ha apuntat Miquel Oliver, que ha recordat que aquest és un contracte “de durada breu perquè pugui aplicar-se com més aviat millor i perquè el proper equip de govern pugui plantejar quin ha de ser la millor opció per aquest servei, entre les quals hi ha la internalització”.

Ampliació del porta a porta

La nova concessió també preveu l’ampliació de la recollida porta a porta a 1.500 nous habitatges de Manacor i Porto Cristo, a més de l’ampliació en fins a 800 comerços de la recollida de paper i cartró i envasos, i en 200 establiments de restauració de recollida porta a porta de matèria orgànica, material rebutjat, vidre i envasos.

Per aconseguir millors resultats es lliuraran contenidors individuals amb identificació mitjançant xip i es quantificaran els volums recollits. “A la zona de recollida porta a porta el percentatge de reciclatge i separació de residus s’acosta al 80%, per això tenim clar que aquest és el camí que cal seguir”, ha assegurat Sebastià Llodrà. Una altra de les novetats és l’ampliació de la recollida a grans generadors de residus, fins als 60 hotels, supermercats i grans restaurants, el doble del servei que es presta actualment.

Pel que fa als Punts Verds, l’horari de l’Ecoparc serà de dilluns a divendres de 9 h a 13.30 h i de 15.30 ha 19 h, i els dissabtes i diumenges de 9 h a 14 h. Així mateix, l’horari d’obertura de les instal·lacions es podrà modificar a petició de l’Ajuntament per proporcionar un servei millor a la ciutadania. Es millorarà el control d’accés mitjançant el lliurament de targetes (una per habitatge lligat a la referència cadastral i al rebut de la taxa de fems), per la qual cosa es permetrà fer un registre dels residus i de les quantitats aportades per cada usuari amb per evitar i eliminar les pràctiques irregulars.

Quant a la neteja viària, es reforçarà la neteja manual i mixta els diumenges a Manacor ia Porto Cristo, i s’introduirà la hidroneteja els diumenges al centre de Manacor i un dia a la setmana a altres zones d’ambdues localitats, a més de tres dies a la setmana a les zones de recollida porta a porta.

Així mateix, es destinaran 2% del preu de licitació anual a la subcontractació de dos educadors ambientals a jornada completa i un coordinador tècnic amb dedicació parcial per a campanyes informatives, sensibilització i seguiment del servei.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad