La grassofòbia, a debat aquest divendres al Bar Gomila

L’Assemblea Antipatriarcal de Manacor organitza la I Musa temàtica sobre la grassofòbia

 

Operació biquini, bombardeig de dietes a les xarxes socials, trastorns de conducta alimentària, pressió estètica, dejunis… Parlarem de tot això a la I Musa temàtica de l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor. Ho farem aquest divendres, 16 de juny a les 19 h al Bar Gomila (Manacor) amb la companyia de Núria Sbert, activista i actriu de l’obra Espaguetis: una revisió de patrons, un espectacle que planteja una reflexió sobre la grassofòbia, els cànons de bellesa i la violència estètica que es filtra al nostre dia a dia. L’acte és no mixt per a dones i persones no binàries.

La grassofòbia es defineix com el rebuig, la discriminació i l’estigmatització cap a les persones que tenen un pes corporal superior a la mitjana considerada “normal” per la societat. Aquesta forma d’assetjament no només afecta la salut emocional i psicològica de les persones, sinó que també té repercussions negatives en la seva salut física.

És essencial entendre que el pes corporal no defineix el valor d’una persona i que tothom mereix respecte i dignitat, independentment de la seva aparença física. Cap forma de discriminació és acceptable, incloent-hi la grassofòbia. És responsabilitat de tothom canviar els patrons culturals, socials i masclistes que perpetuen aquesta forma d’odi.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad