Més-Esquerra i PSOE comencen a negociar regidories per fer Oliver batle dissabte

Una representació de Més-Esquerra i del PSOE s’han tornat a reunir aquest dematí per continuar negociant la reedició del pacte d’esquerres amb la inclusió, en aquesta ocasió, dels portenys d’AIPC-SyS. El que s’està tractant ja durant aquesta darrera setmana és la distribució de les àrees de govern, primer entre els ecosobiranistes i els socialistes, i després, un cop acordades les primeres regidories, informar-ne al partit dirigit per Antònia Llodrà, que aquestes darreres hores està pendent del telèfon mòbil.

Tot això condueix novament a la mateixa direcció de fa quatre anys i és que Miquel Oliver torni a ser batle de Manacor a partir d’aquest dissabte 17 al ple municipal que es celebrarà a la Sala a les 12 del migdia. Una batlia que no seria compartida amb el PSOE, tot i que els socialistes ho van demanar al primer dels encontres que tingueren ambdues formacions dimarts de la setmana passada.

Tenint en compte aquesta informació, damunt la taula queden els fets que de moment estan confirmats. I és que tot i que hi hagué intents de pacte entre el PSOE i el Partit Popular de Manacor, la direcció del partit socialista de Palma no vol de cap manera que els seus s’entenguin amb el PP a un municipi tan important i, sobretot, tenint la possibilitat de continuar amb les polítiques d’esquerres iniciades el 2019.

També sabem que l’acord entre Més-Esquerra i AIPC-SyS està ben encaminat i que els de Porto Cristo només estarien pendents de saber com seria l’organigrama de govern, depenent del que trii el PSOE en les negociacions; encara que queda clar que la zona costanera seria una de les prioritàries per AIPC. 

Per altra banda la direcció de Més ja ha contactat a través de whatsapp amb els seus membres de llista i afiliats per convocar-los a un dinar de partit (a les 15 hores i a un restaurant encara per confirmar), després del ple d’investidura de dissabte, “per celebrar els bons resultats i que tornarem a tenir la batlia”.

Pel que fa al PP, encara conserva una mínima esperança que d’aquí a dissabte les postures canviin i el PSOE pugui donar suport a una candidatura popular encapçalada per Maria Antònia Sansó, a canvi d’un periode de batlia. Aquests dies el Partit Popular ja ha dit que per la seva banda no hi ha línies vermelles a l’hora de compartir la vara de govern local.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad