Colors i ritmes primaverals a la desfilada de carrosses

La desfilada de carrosses i comparses omple l’avinguda de Na Camel·la de milers de persones i centenars d’escolars en un dels actes més importants de les Fires i Festes de Primavera

L’avinguda Antoni Maura de Manacor (coneguda també com Na Camel·la) ha tornat a ser el gran focus d’atenció de les Fires i Festes de Primavera durant la gran desfilada de carrosses i comparses de les diferents associacions de mares i pares dels col·legis del municipi. Milers de persones han acudit puntuals a la cita que a principis de juny serveix com a fita als grans actes municipals.

 

Com és habitual la primavera i els colors cridaners s’han convertit un any més en els motius principals de celebració i a través dels quals han versat els diferents grups. L’escola d’Infantil i Primària de Sa Torre, per exemple, ha dedicat la comparsa de més de 90 persones a l’apicultura, on les petites abelles i la mel han creat una gran bresca entre ritmes de cançons i batucades.

Per la seva banda, també hi ha hagut espai per als videojocs més clàssics com la recreació del mític SuperMario i l’entramat de canonades, bolets clapejats, monedes d’or i princeses. Una carrossa espectacular creada per l’Amipa de Sant Francesc d’Assís que anava després de la parella de gegants de Manacor i abans de la comparsa de sols i paraigües de colors.

El Molí den Xema s’ha decidit enguany a viatjar al llunyà oest americà i dissenyar un gran tòtem i un tippi indi recreant un poblat d’indis nadius amb els seus cactus i els seus tambors invocant una pluja que potser no hauria vingut malament, en part per l’inici de les altes temperatures que ara ja sí anuncien l’estiu.

 

El col·legi de La Salle només ha hagut de creuar el passeig del Ferrocarril per inspirar-se en la recentment renovada maquinària del Molí den Beió, l’històric molí fariner la infraestructura del qual ha aconseguit ser renovada pel departament de Patrimoni del Consell de Mallorca i que ja és novament visitable . Així, doncs, els alumnes han sortit abillats amb mocadors i davantals lluint les seves millors gales entre farines.

La desfilada de carrosses i comparses de Fires i Festes ha servit a més com a carta de presentació de Mostela, una nova formació de batucada que amb els seus animats ritmes brasilers ha fet les dues voltes de rigor al circuit d’aproximadament un quilòmetre. Cal assenyalar que està oberta l’adhesió al grup i que qui hi estigui interessat ha d’acudir els diumenges a les sis de l’horabaixa a l’Espai Na Camel·la, que és on assagen.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad