Ferrer Massanet tornarà a les llibreries gràcies a una editorial manacorina

Una part a càrrec d’una nova editorial manacorina, Es Cau edicions

 

Al llarg d’aquests propers quatre anys (2024-2028), una dotzena de llibres de l’escriptor, periodista i historiador Rafel Ferrer Massanet (1929-2006) tornaran a ser reeditats en un ambiciós projecte editorial. L’objectiu és donar una nova vida a aquestes obres, ja que la majoria daten de les dècades dels seixanta, setanta i vuitanta del segle passat i actualment estan descatalogades. Alguna d’aquestes reedicions veuran la llum gràcies a una nova editorial manacorina: Es Cau edicions.

Rafel Ferrer Massanet va publicar més de mig centenar de llibres, la majoria de narrativa i de recerca històrica. A més van ser milers els seus treballs periodístics que van veure la llum, majoritàriament a la revista Perlas y Cuevas, revista que va dirigir fins que es va jubilar el 1996. Va destacar, també, com a lletrista de cançons que van ser molt populars a la dècada dels seixanta i que formaven part del repertori dels 5 del Este. Ferrer Massanet va ser, a més, conferenciant, pregoner, prologuista i un dels pioners a abordar en tema de la guerra civil al llevant mallorquí en uns anys (dècada dels vuitanta), on aquest tema era encara tabú. En aquest camp va escriure per a Perlas i Cuevas els serials sobre el capità Alberto Bayo i el Comte Rossi, treballs que han servit de base de partida per a altres historiadors.

Algunes de les obres de Ferrer Massanet que seran reeditades en aquests propers quatre anys seran, entre d’altres, “Bona nit, amor” (1965), “La tia Antònia i la mar gran” (1973), “Síndrome de Capricorni” (1975) ), “Plagueta de pèrdues” (1977), “Saluet: petita història d’un home vell” (1978), “Manacor, de la pedra a la paraula” (1980), etc. Recordar que dues de les seves obres més populars “Llegendes manacorines” i “Tríptic famos de curanderos manacorins” ja van ser reeditades el 2022 per Nova Editorial Moll. Un altre dels llibres que ja es prepara i que apareixerà a finals del 2024 serà “Rafel Ferrer Massanet i els seus amics”, un treball col·lectiu amb gairebé mig centenar de firmes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad