Més-Esquerra guanya per tercera vegada les eleccions a Manacor

L’esquerra torna a ser majoria en números però sent la notable pujada del Partit Popular i la irrupció de VOX a l’Ajuntament

Més-Esquerra millora els resultats del 2019 i guanya per tercera vegada consecutiva les eleccions a Manacor. 4.566 vots (més de 500 més que en els anteriors comicis) que li atorguen 7 regidors (un més que fa quatre anys) i que deixen a l’esquerra com a dominadora a l’arc local. Malgrat tot, el panorama no queda tan clar com sembla de cara que Miquel Oliver torni a ser el batle de Manacor durant els següents quatre anys.

I és que l’altre gran triomfador de la nit ha estat el Partit Popular de Maria Antònia Sansó, que ha aconseguit amb esforç avançar i passar dels 4 fins als 6 regidors, cosa que l’afiança no només al partit, sinó de cara a possibles pactes de govern. Totes dues formacions, Més-Esquerra i PP han expressat la seva gran satisfacció pels resultats obtinguts, cadascun a la seva manera i amb matisos que faran que ara els seus camins es bifurquin de cara a cercar el govern municipal.

Finalment, la tercera via i sorpresa de la nit ha estat l’entrada de VOX al consistori manacorí, ja que si bé és cert que gairebé tots els sondejos locals donaven per segura l’entrada del seu líder, Esteve Sureda, pocs imaginaven que doblarien expectatives. Tot un desembarcament després que fa quatre anys la formació verda es quedés a pocs vots de tenir representació.

Les decepcions

Però com sol passar en aquests casos, també hi ha decepcions (unes més sonades que altres). La més gran potser hagi estat la del Pi, que seguint la tònica balear, perd el que tenia a la ciutat de les perles i baixa dels 3 regidors a quedar-se sense cap. Un repte que afrontava amb il·lusió Marga Fons, però que no ha arribat a cristal·litzar. Amb ella qui ha baixat els seus números quant a representació ha estat AIPC-SyS d’Antònia Llodrà. Els portenys baixen de 3 a 2 regidors, cosa que no obstant els podria deixar com a clau en futurs pactes.

Per l’esquerra, dos candidats més que no han respost al que s’esperava d’ells han estat Ramon Pérez (Podem) i Núria Hinojosa (PSOE). El primer no ha aconseguit mantenir l’únic regidor que tenien (i que els havia permès estar al pacte de govern) i la segona que malgrat la campanya mediàtica i l’ingent treball urbanístic dels darrers anys s’ha quedat amb els quatre regidors que ja tenia i a terra de ningú.

Possibles pactes

Així doncs, ara arriben dies, sinó setmanes, de reunions i aritmètica per determinar qui serà el futur o futures batlesses de Manacor. El més lògic i factible és que es reediti el pacte entre Més-Esquerra i PSOE (que sumarien els 11 regidors necessaris per a la majoria). Encara que aquesta vegada és possible que Hinojosa, conscient que pot, intenti demanar dos anys de batlia als seus socis.

L’altra opció assumible seria un pacte en clau nacional entre el PP i el PSOE, que es podrien repartir bé anys de vara, i amb l’entrada dels portenys d’AIPC-SyS per completar el trio; cosa que deixaria fora Miquel Oliver i els seus set regidors.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad