L’hospital posa en marxa una consulta nutricional pels pacients amb psoriasi

Els serveis de Dermatologia i Farmàcia de l’Hospital han posat en marxa una consulta nutricional pels pacients amb psoriasi. Segons expliquen les farmacèutiques Marta Belló i Alejandra Mandilego, conjuntament amb el cap de servei de Dermatologia, Vicenç Rocamora, es tracta d’una consulta de seguiment nutricional setmanal, en la que s’han inclòs a 20 pacients amb psoriasi moderada-greu, a fi que redueixin de pes i així aconseguir un millor control de la malaltia i un augment en l’eficàcia dels tractaments inmunomoduladors prescrits.

La psoriasi està altament relacionada amb l’obesitat, ja que les dues entitats es retroalimenten en compartir vies antiiflamatòries comunes. A més, tant els pacients amb psoriasi com amb obesitat presenten hàbits de vida desequilibrats, pel que respecta a nutrició i pràctica d’esport. L’evidència científica determina que reduccions del pes dels pacients poden conduir a millores clínicament significatives de les lesions cutànies, així com a millores en la resposta als tractaments.  

Per això s’ha de fomentar una bona alimentació i la pràctica de l’esport. Si el pacient redueix el seu pes millorarà la malaltia i es tendrà un millor control de la patologia.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad