Veu la llum el llibre sobre l’hoteler Jaime de Juan

Titulat ‘Jaime de Juan i Pons: pintzellades d’una vida apassionant’ va ser acabat a l’estiu de 2020 però la pandèmia i altres causes van retardar el seu llançament. Ara, tres anys després, l’obra s’edita en una tirada limitada.

L’hoteler de s’Illot, Jaime de Juan i Pons, narra alguns dels episodis més rellevants de la seva vida en un llibre escrit per Antoni Ferrer Vallespir que està a punt de veure la llum. Jaime de Juan té 83 ben duits anys i moltes vivències per a contar. Va néixer a Sóller, va viure els primers anys a Palma i també a Paguera i a principis de la dècada dels seixanta es va traslladar a un incipient s’Illot en el qual encara estava tot per fer.

Allà va construir l’hotel Playa Moreya en el qual ha girat tota la seva vida i la seva passió. Va ser un dels pioners del turisme a Mallorca. Domina sis idiomes, va ser fundador de la Federació Hotelera de Mallorca i president i també fundador de l’Associació Hotelera de s’Illot-Cala Moreya. Va ser el promotor i organitzador que a s’Illot es fes la truita més gran del món, com també el pa i l’ensaïmada.

Ha estat al llarg de la seva vida col·laborador de Perlas y Cuevas entre altres publicacions, també ha dirigit o participat a programes televisius i radiofònics, ha estat president de clubs esportius com el CD Manacor i un molt llarg etc.

És, a més, autor del llibre “Los muertos que yo he vivido”, un recopilatori d’articles apareguts en la revista Perlas y Cuevas a finals de la dècada dels noranta. Jaime de Juan és la memòria viva de s’Illot i del turisme a Mallorca. El llibre, amb més d’un centenar de fotografies, recull les vivències d’aquest home peculiar fet a si mateix, d’interessant i gens monòtona vida.

Jaime de Juan va ser un dels protagonistas del miracle que va suposar el turisme per a tota la societat balear en les dècades dels seixanta i setanta del passat segle.

Aquest llibre va ser acabat a l’estiu de 2020, però la pandèmia i altres causes van retardar el seu llançament.

Ara, tres anys després, l’obra veurà la llum aquests pròxims dies, en una edició limitada. Amb aquesta obra neix una nova editorial manacorina Es Cau edicions que té previst editar dos o tres llibres a l’any.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad