L’Ajuntament acusa un supermercat de pressionar els seus tècnics

L’ajuntament de Manacor no vol ni sentir a parlar de mesures de pressió contra els seus tècnics i juristes, per part d’empreses privades “que el que cerquen és un interès particular per damunt del general”. Aquest dimecres el batle, Miquel Oliver, i el responsable polític de la Policia Local, Joan Gaià, han comparegut en roda de premsa per explicar el cas, que posa el focus sobre Mercadona i les seves peticions per aconseguir una via d’accés nova al polígon agroalimentari que arribi al nou establiment que hi tenen previst construir-hi.

Ja fa mesos que l’empresa valenciana mira la manera de passar per davant Lidl (l’altre supermercat que ja ha començat a fer obra al mateix polígon) i evitar que els seus futurs clients hagin de fer una voltera per trobar-los. Per això van demanar al consistori manacorí que els deixés fer una via d’accés al començament de la ronda del Port, just després de la rotonda de la benzinera de la carretera de Felanitx. Tant la Policia Local (de qui depèn la mobilitat del trànsit) com els tècnics d’Urbanisme municipals, després de visitar la zona, van determinar que no era possible, entre d’altres coses pels problemes d’embossos que crearia tant a la rotonda com a la ronda.

Per això, l’Ajuntament ha assegurat avui que mantendrà els accessos planificats al polígon agroalimentari, tal i com recomanen els tècnics municipals. “Una empresa comercial ha sol·licitat a l’Ajuntament de Manacor la modificació dels accessos al polígon agroalimentari. Concretament, ha sol·licitat l’autorització d’un vial d’accés exclusiu al supermercat que vol construir en aquest indret. Fetes les consultes tècniques oportunes, tant la Policia Local com el departament d’Urbanisme coincideixen que aquesta modificació no està justificada i que suposaria una alteració del que s’ha planificat d’acord amb els processos de participació i transparència corresponents”, han dit.

El departament de Trànsit de la Policia Local ha determinat que la construcció d’aquest nou vial d’accés exclusiu des de la ronda del Port a la nova nau comercial que es vol aixecar al polígon agroalimentari no té justificació en base a l’interès general i així s’ha traslladat a l’empresa en múltiples ocasions, a pesar de la seva insistència. El mateix ha considerat el cap dels serveis jurídics d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha manifestat que la posició de l’Ajuntament de Manacor està fonamentada en els criteris que marquen els tècnics municipals. “És la meva obligació com a batle defensar l’interès general per damunt de l’interès particular i així ho faré davant qui faci falta”, ha assegurat aquest dimecres en roda de premsa, i han lamentat que es vulgui desestabilitzar el consistori a només quatre dies de les eleccions. Respecte del moment en què es produeix aquesta queixa, el batle ha manifestat que «la intenció d’incidir en una decisió municipal en plena campanya electoral és una pràctica que consider que no és de rebut”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad