La manacorina Sílvia Rigo guanya el premi AMIC-Ficcions

El concurs literari AMIC-Ficcions ha realitzat l’entrega de premis de les Illes Balears i de Mallorca aquest 16 de maig de 2023 al Centre Cultural La Misericòrdia de Palma amb una norantena d’assistents. Dels 437 participants de les Illes Balears, d’entre ells, 201 de Mallorca, la història de Sílvia Rigo Marí, de l’IES Mossèn Alcover de Manacor, ha estat guardonada amb el Premi a la Millor de les Illes Balears i a la Millor Història de Mallorca en la 15a edició del concurs literari AMIC-Ficcions.

La història guanyadora, que ha competit contra la Millor Història de Menorca i la Millor Història d’Eivissa ha estat presentada sota el pseudònim Sílvia Rigo Marí. El jurat ha considerat que, el seu relat titulat “La dansa del gel i l’aura”, mereixia la primera posició de les Illes Balears per “l’excepcional originalitat d’un relat de fantasia impecablement escrit i narrat, el qual t’encisa des del principi a través de la història oculta arran de la mort d’un germà, amb un fill bastard, el qual no accepta la matriarca i totes les veritats darrere d’una família. L’autora aconsegueix encisar i corprendre al lector amb una narració perfectament executada i sorprenent”.

La Segona Millor Història de les Illes Balears ha estat per Enric Pérez Massanet, de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, amb el seu relat “L’home del prat”. El jurat ha considerat que “aquest conte va un pas més enllà dels clàssics. Manté la tensió des del principi fins l’última línia i aconsegueix una atmosfera cinematogràfica gairebé en tres dimensions. Juga amb precisió amb les situacions que viuen els protagonistes i les va farcint d’aventures, moments èpics, poemes i cançons. En destaquem l’originalitat i la frescor del text”.

La Tercera Millor Història de les Illes Balears ha estat per Korana Tomasevic, del Col·legi Mestral d’Eivissa, amb el seu relat titulat “Entre la mort i la vida”, en paraules del jurat per “un increïble relat perfectament escrit, el qual et deixa palpar i endinsar-te de ple en les emocions d’un noi que marxa de casa on està el seu germà malalt i es redimeix amb l’església. Una immersió plena en els pecats que ens governen com la de culpa o l’egoisme, i com la fe et pot salvar o no”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad