Pere Duran: “Construirem aparcaments nous per a bicicletes, motos i cotxes”

Continuam amb la ronda d’entrevistes conjuntes, amb la revista Perlas y Cuevas, als candidats a les eleccions municipals per a la batlia de Manacor, que es celebraran el 28 de maig de 2023. Avui és el torn de Pere Duran, candidat de Nou Ordre.

– Pere, com veu el Manacor actual?
– Només s’ha de trepitjar el carrer per adonar-nos que Manacor està canviant a un ritme molt accelerat. Ja no és un poble, és una ciutat cosmopolita.

– La capital del Llevant insular
– Efectivament, i això suposa una responsabilitat per als governants.

– Hem canviat per a bé?
– Sí, vull creure que sí.

– Quin és el seu balanç d’aquests quatre anys de batlia de Miquel Oliver?
– No estic en política per criticar. Vull transmetre un missatge en positiu. Vull creure que l’actual equip de govern ha intentat fer-ho tan bé com ha estat possible. De vegades les coses surten bé i d’altres no tant. El que més me dol és que les condicions de vida de la gent no han millorat, encara que reconec que en aquests moments s’estan fent obres molt ambicioses que suposaran una millora considerable tant a nivell estètic com en la qualitat de vida del ciutadà.

– Quins creu que són els dos grans problemes que té Manacor en aquests moments?
– No és un problema exclusivament nostre, sinó de bona part del món occidental. Estam travessant una forta crisi provocada per les seqüeles de la pandèmia i la guerra d’Ucraïna. La inflació és galopant i, ara com ara, sembla que incontenible. Això suposa que a molta gent li costi arribar a finals de mes. I aquí és on l’Ajuntament hauria de implicar-se més.

– Hi ha massa burocràcia municipal?
– Sí, cal simplificar la vida a la gent. Facilitar-li els tràmits, eliminant burocràcia. Crec que aquesta és una de les grans assignatures pendents per a aquesta propera legislatura municipal. Els nostres governants haurien de ser conscients que han estat elegits per facilitar les coses als ciutadans, no per complicar-lis la vida. Crec que el funcionament intern del nostre Ajuntament és molt millorable. El nostre partit lluitarà perquè sigui més receptiu, més obert i més sensible als problemes de la població.

– Parlem de Nou Ordre, el partit pel qual opta a la batlia a les eleccions municipals del 28 de maig
– El nostre objectiu està molt clar: traslladarem la voluntat del poble a les institucions municipals per tal de millorar la qualitat de vida del ciutadà. I per això proposam un programa molt senzill que aplicarem si tenim la possibilitat de governar o d’influir al proper govern municipal. No prometem grans obres, sinó la millora del nostre municipi a base de petits objectius que siguin factibles i que la seva execució sigui possible.

– Més propostes del vostre programa electoral
– Més neteja als nostres carrers. Més aparcaments. Obrir la piscina pública. Restablir el minibus urbà i que arribi a l’Hospital. Agilitzar i simplificar la burocràcia municipal. Que els permisos d’obra i tot tipus de documentació es gestioni amb més rapidesa. Instal·larem fonts d’aigua potable a tot el municipi. Construirem aparcaments nous per a bicicletes, motos i cotxes. Perseguirem les motocicletes que circulin amb el tub d’escapament trucat. Cal lluitar per un Manacor més tranquil, més sa i més saludable.

– Al seu programa també s’esmenta el Pla General urbanístic
– Sí, proposarem revisar-ho, corregir-ho i eliminar els aspectes més perjudicials per a la població.

– I per finalitzar: si el proper govern municipal depengués del vostre partit quin camí triaria?
– No vull parlar d’ideologies sinó de persones. Si del meu partit depèn ho tenim molt clar: escollirem les millors persones, les més qualificades per governar. Crec que Manacor necessita que sigui governat pels millors.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad