Maria Antònia Sansó: “Per què han tancat carrers sense fer-los més atractius pels vianants?”

Entrevistam Maria Antònia Sansó, candidata a la batlia de Manacor pel Partit Popular. Continuant amb les entrevistes conjuntes amb la revista Perlas y Cuevas de cara a les eleccions del 28 de maig

-Quina nota li posaria a l’equip de govern dels darrers quatre anys?

Li posaria un bon suspès. Sobretot perquè han creat problemes allà on no n’hi havia i no els han sabut solucionar… i això que tenien moltíssims de doblers per invertir. Tenint en compte això la legislatura hauria hagut de ser brillant, i no ha estat així. Manacor segueix estant  brut i de cada cop és una ciutat i un municipi més insegur, un caos circulatori amb problemes seriosos de mobilitat.

-Es refereix a la ZPR?

La ZPR hi ha contribuit molt, està clar. Tancar 67 carrers crea a més un mur psicològic per a tota aquella gent de la comerca o de fora que ja no vivitarà o vendrà a comprar a Manacor com abans si saben que els pot caure una bona multa. Si tenien tan clar que volien tancar, com és que no han fet primer els carrers més atractius pels vianants?

-Entenc que tenen un altre model

Durant molts anys el PP de Manacor ha sabut com fer-ho i ho ha fet bé. Basta mirar el centre peatonal. Si governam eliminarem la barrera de la ZPR i iniciarem reunions amb veïnats i comerciants per valorar la peatonalització de qualque carrer que estigui preparat o sigui necessari.

-També per incentivar la plaça de ses Verdures?

La plaça de ses Verdures és a un lloc privilegiat on s’hi han de fer més coses. S’ha de transformar en un lloc atractiu amb més terrasses i activitats per dinamitzar-la.

-La seva proposta de fer un nou aparcament soterrat a la plaça Ramon Llull ha rebut crítiques per la seva proximitat al torrent. Segueixen defensant-lo?

No treim una proposta d’aparcament a la plaça Ramon Llull per caprici. Sabem que per devora hi passa el torrent, per això abans ens hem assessorat amb professionals tècnics que ens han confirmat que l’obra és possible i no tendria cap perill ni un. A més la zona és estratègica per solucionar el problema de manca d’aparcaments devora Fartàritx. Així tendríem tres aparcaments a llocs clau del casc urbà.

-Quina és la seva opinió sobre les obres que s’estan duent a terme al mateix temps a la ciutat?

La pandèmia no pot servir d’excusa per a tot. Les obres s’haguessin pogut planificar per no arribar d’aquesta manera a setmanes de les eleccions. Els projectes podien estar fets i així s’haguessin pogut començar tot d’una que els doblers es poguessin gastar. Ha estat una clara manca de previsió. Nosaltres hi vam ser durant la legislatura 2015-2019 i no van col·lapsar Manacor d’obra pública. Està molt bé, benvinguda sigui, però s’ha de fer durant els quatre anys i no causar totes aquestes molèsties.

-Manacor tendrà aigua potable el 2024. S’ho creu?

Estic contenta que hagin seguit amb la feina que vàrem iniciar la passada legislatura des del Partit Popular, on vam posar les bases que ara faran possible l’aigua potable a Manacor. No ho voldran admetre perquè és una qüestió política. Al final l’aigua era un assumpte de responsabilitat que no podia esperar més.

-Els nuclis costaners i Son Macià pateixen centralisme?

Tant Porto Cristo com s’Illot, Cales, Cala Murada o Son Macià es mereixen tenir més protagonisme. El delegat hauria d’haver estat més pendent de solucionar certs problemes, estar-hi damunt i aconseguir més inversions als pressupostos municipals. S’han de tenir un comptes concrets i consensuats. Ara no és així. Hi ha partides molt poc definides que denoten un abandó i manca d’interés cap els nuclis i els seus ciutadans.

-Com valora la figura de Miquel Oliver com a batle?

Ha estat un batle que només ha governat pels seus i no ha estat al nivell esperat. Hi ha moltes veus i opinions manacorines que no han estat escoltades. Ha actuat amb prepotència tant amb l’oposició com amb molts veïnats. Tenim carrers tancats, problemes de poca il·luminació, incivisme…

-Quins resultats esperen treure? Mantenir els quatre regidors actuals o augmentar? Tenen qualque línia vermella si han de pactar?

El poble necessita un canvi, molta de feina i propostes noves que nosaltres podem assumir. Esperam treure els màxims resultats possibles per poder governar. Hem fet un programa molt complet i amb iniciatives molt interessants. En esser-hi, després de les votacions, comptarem. És evident que amb determinats partits no hi pactaríem mai…

-Estan preocupats perquè partits de dretes com Vox o Nou Ordre els hi ‘prenguin’ vots?

Les nostres previsions són bones. Hem fet una gran feina i esperam els millors resultats. Pel que fa a la irrupció d’altres partits de dretes, no estam especialment preocupats. Està clar que hagués estat millor que no hi hagués hagut cap divisió i que el centre-dreta no sen ressentís. Però tant la llista com el programa són el suficientment bons com per no haver-nos de fixar en els demés.

-Han presentat la llista de noms tard per problemes per trobar els adequats o estava previst?

Teníem clar que no volíem anar darrere perquè sí. Volíem primer anunciar propostes i després la llista definitiva, però al nostre ritme, no a un impossat per cap altre partit. Nosaltres marcam la nostra pròpia agenda.

-Parlava abans de problemes d’Il·luminació

La il·luminació és molt pobre, per això també hem fet una proposta en aquest sentit basant-nos en més llum indirecte en llocs concrets, per destacar edificis i per millorar la seguretat. Ens hem basat  en Ciutadella, per posar un exemple.

-Creu que seria beneficiós municipalitzar el servei com es vol fer a mitjan termini amb la neteja?

Començar a municipalitzar-ho tot està ben clar que no funciona. S’està demostrant amb les platges, que no estan ben cuidades i on cada any Manacor perd mig milió d’euros per la seva explotació.

-Els joves tendran el seu espai?

Manacor necessita un espai multifuncional, una instal·lació desmuntable per fer-hi també concerts o iniciatives d’oci nocturn. Els joves manacorins han de tenir més opcions per no haver d’agafar carretera constantment.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad