Manacor dobla les places d’aparcament de la Via Portugal

Una mesura que també estreny l’avinguda per reduir la velocitat i evitar accidents

Manacor ja té 120 places més d’aparcament a una zona sensible. L’Ajuntament ha decidit doblar la capacitat d’estacionament al llarg de la Via Portugal, d’aproximadament un quilòmetre de longitud i que duu de la ronda des Parc fins a la plaça Ramon Llull, ja al centre de la ciutat, amb la intenció d’equilibrar la necessitat de pàrquing públic i alhora incrementar la seguretat de l’avinguda.

Així ho ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver: “D’aquesta manera hem duplicat les places al llarg de tota l’avinguda, amb la qual cosa aconseguim dues coses. La primera i més evident és que hi ha més lloc on deixar el vehicle per anar al centre; i la segona que en estrènyer-se la via, obliga inconscientment els conductors a minorar la velocitat, de manera que aconseguim reduir el risc d’accidents”.

Oliver recorda que s’ha actuat seguint els consells de la Policia Local i la normativa que especifica l’amplada legal per a la circulació amb cotxes a banda i banda de cadascun dels sentits, d’entrada i sortida de la ciutat. “El que ha fet que guanyem més d’un centenar de places i donem resposta a reivindicacions ciutadanes”.

Tot això després que fa un any i mig s’implantés la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR) a més de 60 carrers del centre de Manacor, cosa que per a molts ciutadans va suposar no poder aparcar a prop de la zona comercial i que va comportar protestes. Ara, un cop assentada la mesura dissuasòria, el consistori ha vist a la Via Portugal l’oportunitat de crear un espai transitori fins que el Consell de Mallorca (de qui depèn el manteniment de l’avinguda que encara és considerada carretera) emprengui la reforma necessària abans de cedir la seva potestat al consistori.

Segons constata Oliver, després de la reforma integral de l’avinguda des Torrent, que començarà d’aquí a uns mesos i abans d’acabar el 2023, “la propera intervenció seriosa haurà de ser el projecte de la Via Portugal així com les avingudes (d’entrada a la ciutat per Palma ) ja en la propera legislatura” ja que també són de gestió administrativa insular.

El fet de duplicar les places d’aparcament a Via Portugal no és una cosa anòmala, ja que des de fa anys desenes de comerciants i clients cada dilluns acudeixen al mercat setmanal de Manacor, que precisament se celebra a la plaça Ramon Llull, i deixen els seus vehicles a ambdues parts de la calçada i en els dos sentits de la marxa, sense que durant aquestes hores suposi cap problema ni per a la policia ni pel trànsit rodat.

De la mateixa manera i en relació amb la manca de places d’aparcament a la ciutat, el Govern va anunciar fa pocs mesos que amb el nou pas del tren de Llevant per l’avinguda Ferrocarril (ja per emprendre el pas definitiu fins a Artà) que a més del redisseny de tota la ronda, es crearà un gran aparcament dissuasiu a prop de la plaça Madrid.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad