Hummus: un aliment ple de proteïnes, ideal per a vegans

Eva Remolina

L’hummus és una pasta vegetal suau i cremosa originària d’Orient Mitjà, que s’elabora a partir de ciurons cuits, pasta de tahini (llavors de sèsam), oli d’oliva, all i suc de llimona. A més, pot incloure altres ingredients, com a comí, pebre roig, coriandre, julivert, entre altres, per a agregar més sabor i aroma.

Orígens:
L’hummus és un dels aliments més antics del món i es creu que té les seves arrels en l’antic Egipte, fa uns set mil anys. Des d’allà, es va estendre a través de tot el Mitjà Orient i el Mediterrani. En el passat, l’hummus es consumia principalment als països d’Orient Mitjà, però avui dia és un aliment popular a tot el món.

Usos:
L’hummus s’utilitza com dip, untable i també com a ingredient en una varietat de plats. Es pot servir com a aperitiu o acompanyament en un sopar, en entrepans, en amanides o com a part d’una taula d’aperitius. És una opció saludable per a menjar entre els diferents àpats perquè és baix en calories i ric en nutrients.

Beneficis:
Els ciurons que es fan servir per a fer l’hummus són una bona font de proteïnes, fibra i carbohidrats complexos, cosa que significa que són una bona font d’energia. La pasta de tahini, que també és un ingredient clau en l’hummus, conté greixos saludables i minerals essencials com el calci i el ferro. L’all i el suc de llimona, que s’usen per a donar sabor a l’hummus, tenen propietats antioxidants i antiinflamatòries que poden ser beneficioses per a la salut.

A més, l’hummus és una opció ideal per a persones que segueixen una dieta vegana o vegetariana, ja que proporciona proteïnes i altres nutrients importants que sovint es troben en aliments d’origen animal. També és una bona opció per a persones que tenen al·lèrgies alimentàries, pel fet que no conté glútens ni lactosa.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad