Esteve Sureda: “El nostre municipi no és segur. Falta més policia al carrer”

Continuam amb les entrevistes, conjuntes amb la revista Perlas y Cuevas, als diferents candidats a la batlia de Manacor de cara a les eleccions de dia 28 de maig. Avui és el torn d’Esteve Sureda, proposat per liderar la candidatura local de VOX.

– Qui és Esteve Sureda Suñer?

– Som un porteny nascut l’abril de 1977. Dels 16 als 26 anys vaig fer feina a les Coves del Drach fins que em vaig convertir en empresari agrícola. Em consider un home de profundes arrels a la terra que em va veure néixer. Som moderat, no simpatitzo amb els extrems i m’agrada més unir les persones que separar-les.

– Ha estat elegit candidat a la batlia per VOX, però fa estona que té vocació política

– Sempre m’ha agradat la política. Vaig estar al Partit Popular de Porto Cristo fins que men vaig haver d’anar en estar en desacord amb una decisió que va prendre el partit el 2011.

– Quin va ser el motiu?

– A les eleccions del 2011 el PP va obtenir la majoria absoluta, és a dir, no necessitàvem ningú per poder governar amb tranquil·litat. Però així i tot així el PP va decidir governar en coalició amb AIPC. Jo no vaig estar d’acord amb aquesta decisió i vaig marxar. Després vaig estar a Ciutadans i fins fa poc a Nou Ordre Nacional, partit del qual també me’n vaig anar.

– Febrer ha estat un mes d’infart per a les dues formacions manacorines: Nou Ordre del que vostè era el candidat fins fa dos mesos i per a VOX que també va perdre el seu número u Javier Fernández Puerto. Em pot explicar què va passar en aquelles setmanes?

– Són coses de la política. Fa dos anys, en plena pandèmia, es va crear Nou Ordre Nacional, del qual en vaig ser elegit candidat a la batlia. Però, de vegades, les coses no surten com un vol. Som molt amic de Pedro Duran, però amb el temps vam tenir algunes discrepàncies que van anar sorgint, sobretot, a l’hora de confeccionar el programa electoral. Vaig decidir dimitir i anar-men a ca meva. Gairebé paral·lelament VOX de Manacor també va perdre el seu número u, Javier Fernández Puerto, que també va decidir apartar-se de la primera línia de la política municipal. Pocs dies després, VOX me va oferir la possibilitat d’ingressar al partit i encapçalar la seva candidatura. M’ho vaig pensar i al cap de pocs dies va acceptar l’oferta. Tot van ser facilitats. Estic molt còmode en aquest partit.

– S’identifica amb el seu programa inicial?

– A grans trets sí. Si no fos així, no seria el seu candidat.

– Parlem de Manacor. El nostre municipi està canviant per bé o per mal?

– Tot canvi comporta un risc. Governar és un exercici de responsabilitat i les coses s’han de fer bé, amb sentit comú i amb prudència. Cal governar per a tots i no només pels qui et votaren, que és el que ha estat fent l’actual govern municipal. Tots els ajuntaments tenen molts doblers per invertir procedents d’Europa, però s’han de gastar bé, no a base de capricis. Només cal trepitjar el carrer per trobar-nos amb moltes obres públiques, però cal dirigir-les i gestionar-les adequadament. Són obres executades molt de pressa i les presses no són aconsellables a la construcció perquè després surten els problemes i les deficiències. Amb el temps veurem que són obres molt mal fetes. En fi… no hi ha una inversió pitjor que una obra que en poc temps haurà de ser reformada.

– Quin és el balanç d’aquests quatre anys de govern de Miquel Oliver?

– Negatiu. S’han administrat malament els recursos i s’estan equivocant a l’hora de prendre segons quines decisions.

– Per exemple?

– Estam a favor que el tren arribi fins a Artà, però no ens agrada que passi pel Passeig Ferrocarril. Opinam que el tren, al seu pas per Manacor, hauria de circular fora del nucli urbà, ja que passant pel Passeig Ferrocarril xapa la ciutat en dos, a més de suposar un perill constant per a vianants i automobilistes. El tren, a més a més, hauria d’aturar-se a l’Hospital.

– A les eleccions municipals del 2019, a VOX li van faltar molts pocs vots per aconseguir una regidoria. Si això hagués passat possiblement el govern que es va formar hauria estat diferent. Com jutja la tasca dels partits de l’oposició aquests darrers quatre anys?

– Hem tengut una oposició molt feble, poc coherent, que no ha aprofitat els errors d’aquest govern. Errors que han estat molts.

– Quines són les línies mestres del seu programa electoral?

– Accelerarem les llicències urbanístiques. No es pot permetre que per tenir una llicència d’obra s’hagin d’esperar dos anys. Manquen aparcaments a l’Hospital. S’ha de reforçar la seguretat ciutadana: més presència policial als carrers i més mitjans. Cal ampliar les plantilles de les forces de l’ordre. Construir com a mínim un altre pàrquing subterrani. Falta una nova residència geriàtrica ja que a les dues que tenim no hi ha places. Acostar l’ajuntament al poble. Nosaltres proposam obrir les oficines municipals d’atenció al públic qualque capvespre per setmana, ja que molta gent no pot perdre un matí per fer gestions municipals. S’ha de tornar a obrir la piscina municipal. Pel que fa a Porto Cristo proposam la construcció d’un nou col·legi de Primària, un Polígon Industrial, un PAC obert les 24 h., un tanatori, un Punt Verd, en fi…

– VOX té un discurs molt crític amb la immigració il·legal.

– Efectivament, diem sí a la immigració, però no a la il·legal. Han d’arribar a Espanya amb papers i feina. Posar límits.

– Si de vostès depengués el proper govern municipal, quines parts del seu programa serien irrenunciables?

– El nostre municipi no és segur. Falta més policia al carrer i amb més mitjans. Aquest és un dels punts que no renunciarem. La qualitat de vida dels habitants d’un poble es mesura per la seguretat. Amb més seguretat, més qualitat de vida.

– Vol afegir alguna cosa més?

– Sí, ja ho he dit al principi, però m’agradaria repetir-ho: em consider un mallorquí profundament arrelat a la meva terra. Pens que la nostra classe política hauria de protegir les nostres modalitats lingüístiques, a més dels nostres costums i tradicions. Jo, si el 28 de maig surt elegit, ho faré.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad