El Manafreak torna aquest dissabte a Manacor

Torna la fira més freak el proper dissabte 6 de maig amb còmics, anime, ciència ficció i fantasia

Manacor prepara la segona edició de Manafreak, la fira revelació que l’any passat omplí de gent d’arreu de l’illa el centre de la ciutat per visitar les activitats i propostes d’aquesta fira dedicada a l’univers del còmic, l’anime, la ciència ficció i la fantasia.

Manafreak torna el proper dissabte 6 de maig amb el doble d’activitats i de superfície, que a més de la plaça del Convent, el Claustre de Sant Vicenç Ferrer i la plaça dels Pares Creus i Font i Roig, incorpora enguany també el carrer Major i el carrer Muntaner.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, acompanyat del delegat de Fires, Carles Grimalt, i el tècnic del departament de Fires, Sebastià Benejam, han presentat aquesta segona edició.

Les persones que visitin la fira Manafreak podran trobar diferents parades dedicades al món del còmic, l’anime, la ciència ficció i la fantasia al llarg del carrer Major i del Claustre de Sant Vicenç Ferrer. El carrer Muntaner comptarà amb ‘foodtrucks’ amb oferta variada que oferiran servei de menjar i begudes durant tot l’horari de la fira.

Manafreak comptarà amb l’exposició d’una reproducció idèntica i de dimensions reals del cotxe utilitzat per a rodar la pel·lícula Els caçafantasmes. També es podrà visitar una exposició i demostració de jocs de realitat virtual i simuladors de conducció de cotxes d’alta velocitat i altres esports.

La plaça dels Pares Creus i Font i Roig acollirà una demostració i taller de tir amb arc, un simulador de tir de format digital, demostracions de cotxes teledirigits a diferents escales i un tren per a infants amb capacitat per a 32 persones i que estarà en funcionament durant el transcurs de la fira. En aquesta plaça també s’hi podrà veure un espectacle de lluita simulada amb espases làser.

La demostració del joc ‘Just Dance’ tendrà lloc a la plaça del Convent des de l’inici de la fira i fins les 18.30 h i comptarà amb una pantalla led de 3 metres d’ample per 2 d’alt.

Tampoc no hi faltarà el concurs de Cosplay, amb disfresses de temàtica de ficció, ciència ficció i mitològica. Les disfresses més originals i de millor elaboració seran avaluades per un jurat que concedirà un primer premi de 500 euros per a la millor disfressa i dos accèssits de 200 euros. Les persones participants podran inscriure’s fins a les 18 h al mateix recinte i el veredicte es donarà a conèixer entre les 19 h i les 20.30 h.

L’epicentre de Manafreak tornarà a ser el Claustre de Sant Vicenç Ferrer, on s’hi instal·larà una ludoteca de jocs de taula que permetrà la interacció amb el públic de totes les edats. També s’hi podrà gaudir de l’habilitat d’un artista caricaturista, que realitzarà caricatures a les persones assistents a la fira en pocs minuts i al llarg del dia. Aquest espai també acollirà tres tallers d’elaboració de manualitats relacionades amb l’univers de la ciència ficció i la mitologia, que consistiran en la creació de varetes màgiques, espases làser i clauers de hamma, amb una capacitat per a 300 infants; i un taller de creació de robòtica, en què s’ensenyarà a elaborar petits robots d’ús bàsic, amb capacitat per a 150 infants. L’exhibició de lluita i esgrima amb armes medievals com l’espasa llarga o el sabre també es podrà visitar al recinte del Claustre.

El jardí de l’Hort dels Frares, situat a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig, s’estrenarà amb una comparsa de format apocalíptic estil steampumk, un moviment artístic i sociocultural que s’inspira en un ambient retrofuturista que barreja elements de la ciència ficció i la fantasia i on la tecnologia amb vapor segueix essent la majoritària, i amb una colla dedicada a l’univers de Harry Potter.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad