Manacor, encantat amb les seves figures de rondalla

La campanya de dinamització comercial ‘Manacor Encantat amb les Rondalles mallorquines’ consta enguany de vuit majestuoses figures inspirades en les rondalles, que decoren els principals espais urbans de la capital del Llevant que amb aquesta tercera edició es consolida com a part de l’ADN de Manacor i que reuneix la voluntat d’impulsar el comerç local i la cultura popular , ha assegurat el batle Miquel Oliver.

Aquest any Manacor estrena quatre figures noves. Sebastià Riera Pocoví s’ha inspirat a la rondalla d’En Pere Catorze per crear un dimoni de vuit metres de llarg i cinc d’alçada, mentre que Toni Galmés ha estat el geni que ha fet realitat el cavall i en Bernadet plantat a la plaça de sa Bassa, que representa una escena de L’amor de les tres taronges, a Joanet de sa Gerra de la plaça des Cós o al rei de cinc metres d’alçada que custodia la plaça Rector Rubí.

Així mateix, repeteixen figures de les passades edicions que han estat instal·lades en nous espais. La bruixa Joana està plantada a la plaça de Sant Jaume mentre que l’àguila d’en Bernadet custodia la plaça de ses Verdures. El Nanet és a l’estació del tren i el Gegant a la Rambla del Rei En Jaume.

“Crear el cavall ha estat tot un repte perquè és la figura més gran que he fet a Manacor i que s’aguanti a les dues cames ha complicat la feina, però ha quedat molt espectacular”, confessa Galmés mentre que Sebastià Riera Pocoví celebra que l’Ajuntament compti de nou amb ells. En aquesta edició, explica, ha centrat tots els esforços a crear el dimoni de Na Camel·la. “El repte més gran és crear aquestes figures tan grans en poc temps. Per això, aquest any només m’he plantejat fer el dimoni perquè han estat quatre mesos dedicats completament a ella”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad