Els pous que donen aigua a la ciutat seran públics

El ple municipal de l’Ajuntament de Manacor ha fet la darrera passa per regularitzar i finalitzar el procés de municipalització dels pous d’abastiment d’aigua de Manacor. El servei d’aigua domiciliària s’inicià a Manacor l’any 1982 amb el pou de sa Moladora, que és de titularitat pública.

Durant les dècades següents i per tal de cobrir la creixent demanda, l’empresa concessionària que gestionava el servei va incorporar successivament els pous de ses Tapereres, sa Torre, es Pollencí i na Mavida. L’any 2013, l’Ajuntament va recuperar el servei i assumí la gestió de tots els pous. Arran d’una sentència judicial, 182/2016, d’11 d’abril del Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma, l’Ajuntament de Manacor posa en nom seu la titularitat d’aquests pous i deixa així de subrogar-los.

Des de la resolució dels contractes amb l’antiga concessionària el 31 de març de 2021, l’Ajuntament ha ocupat les finques on es situen els pous des Pollencí i sa Torre, respectivament, en compliment de la sentència 182/2016, d’11 d’abril del Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma. L’Ajuntament de Manacor ha aprovat la liquidació d’aquests contractes amb la propietat dels pous es Pollencí i sa Torre per l’import de 15.125 euros IVA inclòs per a cada un d’ells, per l’ús i aprofitament dels pous des de la data de l’1 d’abril de 2021 fins a 30 d’abril 2023. A partir del 30 d’abril i d’aquesta manera, els pous de ses Tapereres, es Pollencí, sa Gravera i sa Torre passen a ser de titularitat municipal.

El ple d’aquest dilluns també ha aprovat la rescissió del contracte del pou de na Mavida, ja que tècnicament ja no es considera necessari. «La rescissió del contracte es justifica en què es tracta d’un pou amb unes instal·lacions que permeten extreure un volum limitat en comparació amb els altres pous, que tenen una capacitat de bombeig amb magnitud superior, i que per poder seguir en funcionament es requeriria d’oneroses inversions», ha explicat la presidenta de la SAM, Cristina Capó.

Així mateix, també s’ha modificat la superfície necessària per a la instal·lació solar fotovoltaica instal·lada al pou de ses Tapereres, inferior a l’actual per un error de càlcul. Aquest acord arriba després d’un període negociador entre l’Ajuntament de Manacor i els propietaris dels terrenys on s’ubiquen els diferents pous.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad