Núria Hinojosa: “El nostre projecte és el que té més marge de creixement”

Tercera de les vuit entrevistes que feim, en col·laboració amb la revista Perlas y Cuevas, als candidats municipals a les eleccions del 28 de maig. En aquesta ocasió parlam amb Núria Hinojosa (PSIB-PSOE)

-Torna a repetir de candidata. Per què?

-Perquè em sent amb la força i l’experiència necessàries per ser una bona batlessa per Manacor. Crec que puc servir el poble amb responsabilitat i oferir la garantia de fer feina per a tothom i amb tothom. A més, tenc ganes de continuar la feina començada aquesta legislatura, que n’hi ha molta per fer, i posar en marxa nous projectes importants pel municipi.

-Què en destacaria de la candidatura presentada?

-Tenim el millor equip, sense dubte. Som un grup de dones i homes que representen fidelment com és el nostre municipi. Dins els deu primers llocs de la llista hi anam persones de tots els nuclis de població: Manacor, Porto Cristo, s’Illot, Cales de Mallorca, Son Macià i Cala Murada. Entenem la importància de tenir mans i ulls per tot el territori, perquè Manacor és un municipi gran amb necessitats diverses que han de ser ateses per igual i des de la proximitat. També he de dir que som persones preparades per assumir la responsabilitat de la regidoria, i que tenim experiència acreditada en àmbits municipals que necessiten molta dedicació i compromís. I per acabar, som un equip de gent jove, amb molta d’il·lusió i amb un projecte seriós i clar.

-Quines propostes seran l’eix del seu programa per a la propera legislatura?

-Els pilars fonamentals del nostre programa seran l’aigua potable, per dur-la a totes les aixetes del poble, la construcció d’un nou pavelló esportiu i d’un espai polivalent cobert per organitzar-hi tota casta d’activitats municipals; i la dotació d’aparcaments als diferents nuclis de població. Continuarem fent obra pública per embellir Manacor i les zones costaneres, com hem estat fent aquests darrers quatre anys, a més de seguir llançant les subvencions del programa “Manacor, posa’t guapa”, per arreglar les façanes particulars. Per acabar, consideram imprescindible que tots els nuclis de població disposin de presència policial de forma permanent i aquest serà el nostre compromís.

-Com valoraria aquesta legislatura que acaba?

-Ha estat molt intensa. Hem viscut temporals diversos i una pandèmia mundial que ens ha servit per ser conscients de la importància que és tenir un Ajuntament fort que estigui al costat de la gent quan més ho necessita. Però al cap i a la fi, aquests quatre anys han suposat un aprenentatge, tant a nivell professional com a nivell personal. Hem adquirit una experiència de govern sòlida que ens faculta per seguir treballant al servei de la ciutadania i això és el que volem fer. Coneixem el funcionament de l’Ajuntament i de la resta d’institucions supramunicipals i això és fonamental per resoldre el problemes i les necessitats que ja tenim detectades i també les van sorgint en el dia a dia.

-Què destacaria de la feina feta?

-Valorant aquelles àrees sobre les que hem tingut responsabilitat, podem destacar un gran número d’actuacions. Hem aprovat el Pla General, que ha suposat una fita històrica per Manacor. Hem posat en marxa una potabilitzadora per aconseguir aigua de qualitat. Hem posat a disposició de la ciutadania vals de comerç local per valor de 800.000 euros. Hem posat un milió d’euros a les butxaques dels manacorins per arreglar les façanes. Hem començat la transformació del municipi amb obres molt importants, com la pista de skate, la Via Majorica, la primera línia de Porto Cristo, la Plaça de Santa Catalina, la Plaça Berard o la Plaça del Cos. Hem renovat totalment el camí de Sa Mola i del Pou Nou. Hem estat al costat de la gent gran i del comerç local en una època complicada per mor de la pandèmia i hem ajudat al teixit esportiu amb una convocatòria de subvencions que mantindrem en el futur. Per acabar, vull destacar les campanyes de dinamització comercial “Manacor encantat”, “Porto Cristo la mar de guapo” i “Com a s’Illot enlloc” i les lluïdes cavalcades de la Nit de Reis que hem pogut celebrar.

-Aquest Pla General és el definitiu? No hi faria cap modificació?

-El Pla General s’haurà de modificar totes les vegades que faci falta per millorar-lo i atendre les necessitats municipals que ja tenim i que arribaran en el futur. Per exemple, el Pla General ara no disposa d’un espai adient per fer un nou pavelló esportiu i ho haurem d’incorporar. Tampoc recull espais per habilitar aparcaments als diferents nuclis, i és evident que dotar el municipi amb aparcaments és una necessitat i serà una prioritat per nosaltres. Com també un institut de formació professional o un carril bici que arribi a Cala Morlanda, entre d’altres qüestions estratègiques. A més, s’han de revisar els sectors urbanitzables perquè siguin viables i se puguin desenvolupar amb garantia d’èxit. Hi ha una feina apassionant amb l’execució del Pla General. Ara tenim uns plànols amb el segell d’”aprovat”, però queda lo millor: fer-lo realitat.

-Repetiria un govern de coalició com l’actual?

-Aquestes decisions les pren el poble quan va a votar. La democràcia és sagrada i la voluntat del poble s’ha de traduir en pactes per governar amb estabilitat i amb un projecte compartit. Si la gent aprova la nostra gestió, estic convençuda que podrem repetir un nou govern de coalició progressista.

-Seria partidària de compartir la batlia de no tenir majoria suficient?

-Si no hi ha majories absolutes, és un escenari molt probable quan s’han de conformar equips de govern. Al 2019 vàrem donar la batlia a Miquel Oliver, tot i que el nostre partit va treure un molt bon resultat. Aquesta vegada tenim el convenciment de que el nostre projecte és el que té més marge de creixement i l’endemà del 28 de maig ho veurem.

-Creu que hi haurà canvis a l’actual composició municipal?

-Nosaltres sortirem a guanyar les eleccions per tenir la batlia. Pel que fa a l’equip de govern, crec que les forces de progrés tendrem majoria més que suficient per seguir governant.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad