“L’Ajuntament ha de pitjar perquè les terrasses de Porto Cristo continuin al seu lloc”

Començam una ronda d’entrevistes, en col·laboració amb la revista Perlas y Cuevas, als vuit candidats a la batlia de Manacor. Antònia Llodrà (AIPC-SyS) és la primera que passa pel nostre qüestionari.

 

-Com valora la legislatura que ara acaba?

Pel que fa a Porto Cristo, malament. Els qui tocam la realitat i parlam amb la gent dia a dia, notam que està enfadada i decebuda per les espectatives creades i que no s’han complert. Ha tornat el sentiment d’abandonament.

-Porto Cristo abandonat?

Està deixat, s’ha d’enrevoltar molt per aconseguir qualque cosa positiva. Les incidència de la darrera ventada, per exemple, les vaig haver de passar jo mateixa directament a Policia, perquè si han de passar per l’Ajuntament primer tot és excessivament lent.

-S’ha de menester més independència administrativa?

És una de les coses que duim al programa, una oficina de gestió d’un pressupost propi que pugui fer més coses que no treure un certificat de residència o un registre.

-Estan satisfets amb com ha quedat el projecte de reforma de la primera línia?

Era una obra necessària i que ja està feta, però no de la forma que nosaltres haguéssim volgut. Pens que s’hi han gastat molts de doblers que no importanven i s’han descuidat molts aspectes importants. Estèticament té una manca de personalitat evident. les faroles no concorden amb l’espai on estan o els arrembadors rovellats que afecten a les rajoles. Uns pals que hi ha damunt la costa de l’església que no concorden gens amb el caràcter de l’espai… Són molts de doblers tudats.

-Com s’arregla?

El tema està en asseuren’s amb els tècnics i que comencin a contar com està la situació d’abaix i trobar una solució, també amb Aigües Son Tovell i el projecte que ells tenen pensat.

-Enguany les terrasses hauran d’estar molt més enrera, cosa que farà tancar la primera línia al trànsit

Fa més de 30 anys que les terrasses són allà i això ha creat jurisprudència. No és la llei la que hagi canviat sino la seva interpretació. Consider que és l’Ajuntament qui ha de pitjar perquè això continui essent així. Pel que fa al trànsit, el bus ha de continuar passant per la costa den Blau perquè no hi ha altra sortida. Vam anar a xerrar amb Mobilitat a Palma per exposar-los el cas i van reconèixer que això, el fet de no poder-hi passar, retrassa totes les línies de la zona. El bus només arriba ara fins el carrer Mestral i la carretera de Son Servera.

-Dóna mala imatge?

Del carrer Bordils al carrer Concepció la imatge és caòtica, amb barreres vermelles de plàstic. Fa tres mesos que tenim unes jardineres allà que no estan ni sembrades. Els veïnats dels carrers Mar i Navegants són els que s’han hagut de menjar tot el trànsit.

-Pareix que ja hi ha una solució pel punt verd

Tenir un punt verd operatiu és més que necessari. Farà dos anys ja que està tancat. Allà on el volen fer, aferrat als terrenys de la depuradora, serà un punt negre enlloc de verd, perquè per voltar-hi és un perill, està damunt un corba que, o bé per entrar o bé per sortir, crearà problemes. Darrera l’institut hi ha una zona d’uns 15.000 m2 que són de l’Ajuntament…

-Per quan una tercera escola de primària?

Hi ha una zona escolar que s’ha d’urbanitzar devora l’hospital de Llevant. Manquen places, es podria fer una escola de tres línies i així poder tancar Ses Comes, o fer-ne una de més petita i mantenint-la. El que està clar és que aviat haurem de menester més espai.

-La plaça del Sol i la Lluna no llueix gens pel gran espai verd que és

A la plaça del Sol i la Lluna se li podria donar més ús del que té. Perquè és vera que sempre organitzam coses davant la mar i molt poques allà on viu la majoria de la gent de Porto Cristo. és curiós com el PSOE quan era a l’oposició va presentar una moció per l’estat d’abandonament de la plaça, i quan hi han estat a l’equip de govern no hi han fet res. Moltes vegades aquesta legislatura hem hagut de telefonar nosaltres per avisar de certes incidències.

-Què opina del xalet de Rafel Nadal?

Turísticament promociona Porto Cristo. Molts de turistes baixen del bús només per veure el vaixell i el nou xalet que s’està fent. És una figura coneguda mundialment i que ha ajudat a posar-nos damunt el mapa.

-I de les lletres de ‘Porto Cristo’ al passeig de la Sirena?

Les lletres es podien posar, però no allà, a un passeig de pedra i marès on no hi peguen gens pel material i el color en que estan fetes. A més han pintat un bancs de fusa de colorins estil parxís. Hi ha molts exemples de com fer-ho bé.

-Tornaran a parlar d’independència?

La independència ha de venir per un moviment popular que pens que ara hi torna a ser. Segurament ho durem al programa com a reivindicació. I això que el partit és molt heterogeni pel que fa a les tendències i idees polítiques, però és un punt comú que ens preocupa.

-Quants regidors creu que poden treure pel maig?

L’objectiu és consolidar els dos regidors i arribar als tres com aquesta legislatura.

-Alguna línia a l’hora de pactar?

Porto Cristo és la línia vermella. Els pactes estaran supeditats a tenir un pressupost propi per poder gestionar millor des d’aquí. I després tampoc pactaria amb Vox si arribés el cas. La màxima prioritat per AIPC-SyS és el dia a dia, cuidar de la gent i del poble.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad