La plaça de Sant Jaume tendrà un laberint i eliminarà el brollador

El pressupost municipal del 2023 contempla una partida de prop de 200.000 euros per executar la segona fase de reforma de la plaça de Sant Jaume. Davall de la pèrgola gran quedarà un espai prou gran per fer concerts, trobades o actes, amb ombra a l’estiu. Pel que fa a la pèrgola petita, a davall és on s’instal·laran els nous jocs infantils orgànics, de fusta, construïts a partir de les jàsseres de les pèrgoles existents, que es reciclaran, i el terra serà d’escorça d’arbre, un material natural i saludable , per esmorteir possibles impactes i caigudes.

El projecte de remodelació de la plaça de Sant Jaume cobreix una sèrie de necessitats detectades: el safareig-font s’eliminarà, on hi ha el joc infantil actual es construirà una zona verda on es reubicaran tots els arbres que actualment estan sembrats a les jardineres individuals i se’n sembraran de nous, més adaptats a les característiques del clima mediterrani i amb l’objectiu de crear nous espais d’ombra. A l’interior també es construirà un laberint amb senders perquè petits i grans puguin discórrer i jugar, aprofitant la fusta de les pèrgoles actuals que es desmuntaran.

A més, amb un canvi de paviment també es marcarà el punt on se situarà cada any el fogueró de Sant Antoni, per estar segurs que no farà malbé ni les noves pèrgoles ni la resta d’elements constructius. “La nova plaça de Sant Jaume serà un espai més agradable i adaptat climàticament, amb més ombres, materials naturals com el marès, nous espais per als nens i més vegetació”, ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad