Sant Jaume estrena imatge i plaques de doble cara

La plaça de Sant Jaume canvia d’imatge. Dues grans pèrgoles amb 173 mòduls fotovoltàics i la retirada de diversos arbres del centre de l’espai han canviat per complet l’estètica d’una de les places més reconegudes de Manacor. Per una banda, i aprofitant els materials ja existents, s’han construit dos para-sols de distintes alçades recoberts de plaques solars de doble cara, és a dir, que tant poden agafar energia del sol des de la part de dalt com des d’abaix, el que permet una eficiència un 30% major que les convencionals.

Aquests quasi 200 panells, que tenen una potència de 93,42kW, permetran a partir d’ara suministrar electricitat tant al pàrquing subterrani de la plaça de Sant Jaume, com als 16 punts de recàrrega que hi haurà a dins, fins a 10 més dels que hi ha actualment. Segons ha expplicat el batle manacorí, MIquel Oliver, això permetrà un estalvi de 41.655 euros anuals. El cost total de la instal·lació ha estat de 494.000 euros, dels quals 300.000 han estat subvencionats pel govern, “el que significa que en tres anys i mig la inversió ja començarà a donar beneficis” ha dit Oliver.

Ara faltarà la segona part de remodelació de l’espai, que consistirà en traslladar i ampliar la zona de jocs infantils actual i passar-la a davall la pèrgona més propera al carrer de Ciutat, fer una nova sembra d’arbres a la part baixa de la plaça i eliminar la font horitzontal de brolladors d’aigua.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad