Miquel Ferrer: “Les tendes físiques tenen futur si s’especialitzen”

Miquel Ferrer Amengual (Manacor, 1987) va obrir fa unes setmanes Mendèmic, una botiga de productes artesanals fets a les illes. Un espai on també hi anirà fent demostracions i tallers. Parlam amb ell per conèixer com la joventut es mescla amb la tradició renovada.

-Com i quan va sorgir Medèmic?

És un tema que com tantes altres coses va sorgir durant la pandèmia. Va ser quan molta gent es va acostumar definitivament a comprar online, així que el confinament ens va permetre veure quins eren els productes que més funcionaven. La nostra intenció sempre va ser la de vendre productes mallorquins. A més, com que tot ho vam començar a vendre a través de la web, la inversió no fou massa grossa.

-Quins són els productes que oferiu?

Bàsicament ens bassam en l’artesania. Llata, teles, ceràmica, teixits propis, siurells, teles de llengües… productes fets per balears o per gent que visqui a les illes. Tenim fins a una vintena d’autors ara mateix, i entre artesans i proveïdors ens acostam a la cinquantena.

-La web va arrencar molt bé, no?

Al principi l’acollida va ser molt bona, sobretot per les obres i escultures de Tomàs Barceló.

-Fins que vas decidir que la següent passa era obrir tenda física

Va ser una bona opció, perquè a més vam tenir la sort de comptar amb la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI) que ens va incloure al seu projecte Exposa per fer el disseny de la tenda. Antònia Genovart ens va fer el projecte d’interiorisme.

-Ha tengut molts de problemes burocràtics?

Realment els principals problemes per arrencar han estat més pel local, que ha hagut de menester una readaptació i una rentada de cara durant quatre mesos per intentar obrir per Nadal. Finalment fou una mica més tard.

-De totes formes, la web continua?

L’estam renovant perquè sigui una mica més moderna i professional.

-Fa uns dies vareu organitzar un taller de cordat, continuareu per aquest camí?

El local es presta i la nostra intenció es seguir fent tallers i demostracions artesanals, perquè és un bon complement per conèixer de primera mà les tècniques.

-Per què un jove com vostè s’interessa per l’artesania?

A mi me ve de família, ma mare, Catalina Amengual, és ceramista i jo me vaig formar com a dissenyador gràfic, que un poc també hi té a veure.

-Però no va continuar amb el disseny per ordinador…

Perquè és un món amb molta competència i a Manacor particularment ja n’hi ha molts. Calia enfocar-ho tot des d’un punt de vista creatiu però des d’una altre angle.

-Quin és el prodocte que més es ven a Mendèmic?

Les tasses amb motius marins. Quan vàrem obrir en vam vendre una trentena en dues setmanes.

-D’on ve el nom?

La ‘M’ és de Mallorca i després és la unió amb endèmic. El logotip l’he dissenyat jo mateix.

-És complicat vendre producte local quan tenim tanta oferta?

Donar a conèixer els nostres productes és completament necessari en un mercat tan globalitzat com el que tenim. Les tendes físiques tenen futur si s’especialitzen. A més aquí estam a un bon lloc, a prop de sa Bassa.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad