El cos del jove mort a Cala Varques serà repatriat a Califòrnia

El cadàver del jove de 26 anys, que dissabte va patir un accident mortal en llançar-se al mar des d’unes roques a Cala Varques, serà repatriat els propers dies a Califòrnia, d’on era natural. El jove havia viatjat a mitjan setmana a Mallorca acompanyat de la seva al·lota. La parella havia estat visitant diverses zones de l’illa i dissabte passat va decidir traslladar-se a la platja de Cala Varques, segons han detallat fonts policials.

No se sap si abans de traslladar-se a aquesta zona ja tenia pensat llançar-se al mar des de les roques o va ser una decisió que va adoptar en aquell moment. La veritat és que el turista va fer un salt molt arriscat, des d’una altura d’uns dotze metres, convençut que cauria al mar. Tot i això, segons assenyalen les mateixes fonts, se sospita que va calcular malament el salt i en comptes d’arribar a l’aigua el que va fer va ser copejar-se el cap contra les roques.

Els ocupants d’un veler van ser els que van adonar-se de l’accident. Es van dirigir navegant cap al lloc on flotava el turista. Tot just respirava i presentava un fort cop cranial. A més d’avisar els serveis sanitaris, els ocupants del veler van traslladar el ferit fins a la platja, perquè pogués rebre assistència mèdica.

L’accés a la platja de Cala Varques és molt complicada. Tot i així, el jove turista va ser atès molt aviat pels serveis sanitaris. Alhora que també es va mobilitzar la Policia Local del municipi, així com la Guàrdia Civil (que va enviar l’helicòpter a la zona) i una embarcació de Salvament Marítim.

Els sanitaris es van adonar que la lesió cranial era molt greu. Quan el van atendre encara respirava, però amb molta dificultat, però estava inconscient. A mesura que l’atenien l’estat del turista va anar empitjorant per la gravetat de la lesió que havia patit. Els sanitaris van fer tot el que van poder perquè el jove pogués recuperar el pols. Tot i això, tot va ser inútil, ja que el cop que havia patit al cap era mortal.

Les autoritats han alertat del perill que suposa aquest tipus de llançaments, sobretot si el practiquen persones que no coneixen la zona, ja que només ho poden fer els que tenen molta experiència en aquest tipus de bots. Lamentablement és habitual que es produeixin aquests tipus d’accidents, perquè moltes persones no saben calcular la distància que hi ha fins a l’aigua.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad