“Cada vegada que la policia va al polígon fa matx”

Que el manteniment del polígon industrial i de serveis de Manacor podria ser millor no és cap secret. Com tampoc ho és que de forma recurrent són un bon grapat els empresaris que es queixen de determinats temes que creuen que perjudiquen els seus negocis. Dins aquests problemes freqüents n’hi ha tres que són els principals: faroles en mal estat i il·luminació millorable, voravies en mal estat o directament sense fer i cotxes abandonats a la via pública.

Tal volta aquest darrer sigui el que dóna més mala imatge i el que ha augmentat més durant els darrers anys, fins el punt que sembla més bo de fer deixar abandonat un cotxe més enllà de les foranes i que ningú sen doni compte. En aquests moments i segons dades de l’ajuntament de Manacor, al polígon hi ha 13 vehicles deixats de la mà de Déu, 6 d’ells amb un expedient policial obert i 7 més situats devora una empresa especialitzada en el desballestament de cotxes i furgonetes.

“Aquest és un problema de tot el municipi que és vera que s’accentua dins el polígon”, explica el regidor municipal de la Policia Local, Joan Gaià. Pot ser aquesta empresa de desballestament que déiem provoca un efecte cridada, no ho sé. El que és cert és que la policia hi va fent passades i com que és un caos, cada vegada que hi va fa matx, i això hi ha empresaris que no els agrada”, afageix Gaià.

“El polígon de Manacor està totalment abandonat per part de l’Ajuntament”, critica Mateu Català, un dels empresaris de l’automòbil més combatius en aquest sentit. Brutícia per tot arreu i residus, faroles rompudes i algunes que no funcionen, manca de manteniment o inundacions al fons del carrer Ferrers quan plou per damunt dels 20 litres per metre quadrat. Tornam a tenir molts cotxes abandonats, cremats, desballestats i alguns sense matrícula. Els petits empresaris ens veiem obligats a agafar mesures per no veure les nostres empreses perjudicades”, critica Català.

Per la seva banda, la portaveu del Partit Popular, Maria Antònia Sansó, va demanar al darrer ple municipal a l’equip de govern, com es trobaven les infraestructures públiques, tenint en compte “que durant la darrera legislatura el polígon de Manacor s’ha deteriorat, amb dues faroles que no funcionen i voravies espenyades i aparcaments indeguts”. “És vera que hi ha qualque farola que no funciona, però com passa un poc per tot”, respon el batle Miquel Oliver, que també argumenta el creixement de vehicles mal aparcats al fet que el polígon té un trànsit més elevat entre empreses que la resta del poble a les hores punta.

Tornant a la il·luminació, el regidor municipal responsable, Sebastià Nadal, diu amb ironia que “firmaria perquè només fossin dues les faroles que no funcionessin, però és cert que n’hi ha un parell entre els números 43 i 45 del carrer Oliverista que no s’encenen. Parlant amb Endesa ara sabem que és un problema de cablejat que necessitarà d’una obra civil i, per tant, fer regates que haurem de pagar nosaltres. És cert també que quan plou hi ha certes línies del carrer Menestral que boten”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad