Llum verda de Rafel Nadal a l’Ajuntament per triar escultor i pressupost

El tennista posa com a única condició que el conjunt escultòric s’assembli a la realitat

L’ajuntament de Manacor ja té el vistiplau de Rafel Nadal per posar en marxa el projecte homenatge al tennista, que consistirà en la col·locació d’un conjunt escultòric dedicat a l’esportista davant de la casa familiar situada a la plaça del Palau, a la zona centre del seu poble natal. L’única condició que Nadal ha fet saber al consistori és que prefereix controlar que la cara quedi el més realista i fidedigna a la realitat que sigui possible.

Divendres passat 3 de març el batle Miquel Oliver i Nadal van mantenir una reunió a l’acadèmia que Rafa té al complex esportiu de la Torre dels Enagistes, per tractar el tema en profunditat i perquè l’exnúmero u del tennis mundial donés la seva aprovació a les dues figures que compondran un diàleg entre el Nadal del passat i el del present.

“Rafel va valorar molt positivament la recreació virtual i ens va donar la seva aprovació per continuar endavant. Va ser una reunió molt cordial i animada en què tractem molts altres temes”, ha explicat el batle Oliver (Més-Esquerra) amb què Nadal ha tingut les seves diferències tant ideològiques com polítiques durant els darrers anys. Un intercanvi d’opinions que va acabar amb la petició de Nadal de poder controlar com quedarà la cara i el seu aspecte perquè la realitat no quedi distorsionada.

“No ens ha exigit qui vol que sigui l’escultor ni quin material ha de ser l’escultura. Tot al contrari, prefereix que no sigui una despesa pública excessiva i que, si pot ser l’artista sigui mallorquí”, recorda Oliver, que està d’acord amb el tennista en què l’escultura ha de suposar un punt d’atracció tant turística com motivacional per a qui la vegi.

Es tractarà d’un conjunt format per dues figures, que mantindran una mena de diàleg intergeneracional entre elles. Una serà la del Rafel Nadal actual, assegut al costat d’una olivera de la plaça del Palau, vestit de tennista al costat de les tovalloles, ampolles i raqueta, com si es tractés d’un descans entre un set i un altre de partit; mentre que l’altra representarà també Nadal, però amb vuit o deu anys, als seus començaments i somiant amb el que ha arribat a ser: una de les estrelles mundials més grans del tennis masculí.

En aquests moments l’ajuntament de Manacor està remenant les propostes de fins a quatre escultors internacionals, un d’ells mallorquí, per conèixer l’estil i els materials que utilitzaria cadascun, així com el pressupost de cada projecte, per al qual s’utilitzarà una incorporació de romanent a través de la figura administrativa de contractació i intervenció per exclusivitat artística, amb la finalitat daccelerar al màxim els terminis.

Se sap que les escultures estaran fetes de metall, gairebé amb tota seguretat en bronze, i que tindran una mida una mica superior a la natural, amb un augment d’escala fins arribar al 110% de la realitat.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad