Així serà el nou tren-tramvia que passarà pel passeig Ferrocarril

L’ampliació de la línia ferroviària des de Manacor cap als pobles del Llevant començarà aquest 2023. Així ho ha anunciat aquest matí la presidenta del Govern, Francina Armengol, que juntament amb el director general Jaume Mateu i el batle local, Miquel Oliver, han detallat les noves característiques del traçat al seu pas per la capital comarcal.

I és que el Govern, que aviat licitarà les obres perquè puguin començar després d’estiu amb un pressupost inicial de 30 milions d’euros (pagats amb l’impost de turisme sostenible), té diferents solucions perquè el pas del comboi per l’antic traçat del passeig del Ferrocarril sigui tan fluid com es pugui . Entre les principals solucions hi ha la de crear una via alternativa que anirà des de la plaça Madrid fins a la rotonda de l’hospital comarcal de Manacor “per poder alleugerir el trànsit principal i desviar els usuaris que vulguin anar al centre hospitalari o enllaçar amb la carretera de Palma ”, ha dit Oliver.

Seria la part del projecte que començaria primer, gairebé en paral·lel de la remodelació estètica i funcional dels 1,7 quilòmetres del passeig Ferrocarril, el carril bici central del qual seria ocupat pel nou tren-tram, que en el pas urbà actuaria com un tramvia a una velocitat màxima d’entre 20 i 30 km/hi que tindria dues parades: una davant de l’auditori i futur centre de salut, i una altra al final del tram a la plaça Madrid, on les vies emprenen rumb cap a Son Carrió. El carril bici es traslladaria cap a la part dreta de la vorera (la més propera al centre de la ciutat) que alhora serà ampliada.

D’altra banda l’ajuntament de Manacor ha proposat al Govern que s’inclogui una parada al polígon industrial i de serveis, abans d’arribar a l’estació, i que a partir d’aquí el tren baixi de velocitat i ja actuï també com un tramvia, cosa que possibilitarà l’eliminació dels murs i barreres actuals que separen el barri de Sa Torre i Santa Catalina, que tornaria a estar units.

Manteniment de la via verda

Finalment un altre aspecte a destacar és el manteniment de la via verda de Manacor fins a Artà, a la qual cosa s’ha compromès el Govern de Francina Armengol, en paral·lel al pas del tren, la primera parada del qual serà Son Carrió, on arribarà el 2025, i que posteriorment s’aturarà a Sant Llorenç, Son Servera, Artà i Capdepera, amb bifurcacions fins a Cala Rajada i Cala Millor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad