Una altra finca inacabada evita la demolició per convertir-se en vivendes protegides

Ajuntament i promotors pacten la finalització mitjançant el règim especial de les edificacions inacabades amb llicència caducada

Manacor tendrà 9 habitatges més de protecció oficial abans que s’acabi enguany. L’Ajuntament ha signat aquest dimecres un conveni amb la promotora MVS Spain Investments S.L. per a l’aplicació del règim especial de les edificacions inacabades amb llicència caducada, regulat al Decret llei de mesures urgents en matèria d’habitatge aprovat el 2020 per part del Govern de les Illes Balears.

L’objecte del conveni consisteix en la finalització de les obres d’una edificació inacabada ubicada a un solar de 400,78 metres quadrats de superfície, que consta de planta soterrani, planta baixa i tres pisos, situada al carrer Severo Ochoa número 5 -7 de Manacor.

Amb aquesta iniciativa de col·laboració publicoprivada es contribueix a millorar la imatge de la ciutat, reduint el nombre de les nombroses construccions de diversos pisos inacabats (en aquests moments més de 70 al llarg del municipi) i, sobretot, s’incentiva la creació d’habitatges destinats a protecció oficial.

El buc objecte del conveni es troba situat en sòl urbà i amb ús residencial permès pel planejament vigent. Gràcies a aquest acord es podran finalitzar les obres d’aquesta construcció inacabada, iniciades l’any 2007 i posteriorment paralitzades per la crisi econòmica del 2008. La planta soterrani es destinarà a aparcaments, la planta baixa a locals comercials i els pisos que es construiran a les tres plantes seran destinades a habitatges de protecció pública.

Entre 68 i 101 metres quadrats

Aquesta promoció d’habitatges protegits comptarà amb 9 pisos entre 68 i 101 metres quadrats construïts, que seran destinats a la venda. Les obres tenen un termini dexecució màxim de 36 mesos, que podran prorrogar-se per causa justificada. Tot i que un dels promotors, Miguel Villavecchia, pretén tenir-les llistes en els propers cinc mesos.

MVS Spain Investments S.L. serà la promotora de la totalitat de les obres i amb aquesta finalitat ha encarregat la redacció del projecte daquest edifici plurifamiliar, que es presentarà a la Direcció General d’Habitatge per aconseguir la qualificació provisional de HPO i posteriorment només sol·licitarà la llicència urbanística a l’Ajuntament .

Aquest conveni no suposa cap cost per a les arques municipals i permetrà l’adquisició gratuïta per part de l’Ajuntament d’un habitatge totalment acabat de 56 metres quadrats, que esdevindrà el segon pis del parc municipal d’habitatges de protecció pública de Manacor.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat el fet que aquesta fórmula “permet fer front de manera efectiva a la crisi habitacional, amb zero consum de territori i embellint l’entorn urbà, ja que també donem resposta a la problemàtica de les construccions inacabades a Manacor”.

La delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, s’ha mostrat “molt orgullosa” d’aquest segon projecte d’habitatge protegit i ha animat “tots aquells promotors o propietaris d’edificis inacabats a posar-se en contacte amb l’Ajuntament per poder adherir-se a aquesta solució a la que totes les parts guanyen”. El representant de la promotora, Miguel Villavecchia Skrebba com a Administrador únic de MVS Spain Investments S.L ha donat les gràcies a l’Ajuntament de Manacor per la col·laboració per poder tirar endavant la segona promoció d’aquestes característiques a Manacor i a les Illes Balears.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad