Cada mes es projectarà una gran pel·lícula clàssica a Manacor

El Cinemaclub 39 escalons obrirà una finestra permanent als grans títols del cinema clàssic

 

A partir d’aquest mes de març, el Cinemaclub 39 escalons obrirà, dins la seva programació regular als Multicines Manacor, un espai mensual per a la projecció d’un seguit de títols fonamentals de la història del cinema provinents de diferents indrets del món. La primera entrega d’aquesta nova aventura tindrà lloc aquest pròxim dijous 16 de març amb la projecció de “Las uvas de la ira” (1940) l’obra mestra de John Ford, basada en la novel·la del mateix títol de John Steinbeck.

La intenció principal a l’hora d’obrir aquesta finestra és que tots els públics de Manacor i comarca que encara creuen que assistir a una sala de cinema sempre tindrà quelcom màgic, tenguin l’oportunitat de poder gaudir en pantalla gegant, amb el format original en què foren concebudes i en versió original subtitulada, d’un seguit de títols fonamentals de la història del cinema, cercant sempre aquest horitzó cosmopolita que tan bé va definir Jorge Luis Borges i que sempre ha guiat el camí cineclubista de 39 escalons: “Ser cosmopolita no significa ser indiferent a un país i ser sensible a uns altres. Significa la generosa ambició de ser sensibles a tots els països i totes les èpoques, el desig d’eternitat, el desig d’haver estat molts.”

Per als pròxims mesos, es podran veure títols com puguin ser “El proceso” (Orson Welles, 1962), “Cuentos de la luna pálida de agosto” (Kenzi Mizoguchi, 1953), “Rocco y sus hermanos” (Luchino Visconti, 1960), “El rey de los cowboys” (Buster Keaton, 1925), “La conversación” (Francis Ford Coppola, 1974), “Dersu Uzala” (Akira Kurosawa, 1975), “Vértigo” (Alfred Hitchcock, 1951), “El río” (Jean Renoir, 1951), el díptic de les road movies per excel·lència de Wim Wenders “Alicia en las ciudades” (1974) i “París, Texas” (1984), ambdues en col·laboració amb el BCN Film Festival o el tòtem “King Kong” (Merian C. Cooper i Ernst B. Schoedsak, 1933), amb motiu del 90 aniversari de la seva estrena.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad