Més de 500 adolescents han participat dels tallers de salut mental i emocional

Més de 500 adolescents d’entre 11 i 18 anys han participat dels diferents tallers gratuïts organitzats pel departament de Joventut de l’Ajuntament de Manacor durant el curs 2022-23 i que s’han centrat en la salut mental i emocional dels joves.

Les sessions de tast dels tallers de Mindfulness, Cos i emocions i Nutrició i estat d’ànim engrescà 244 adolescents d’entre 13 i 16 anys, mentre que els tallers sobre nutrició i estat d’ànim que s’han realitzat als centres escolars ha aplegat fins a 240 joves d’entre 13 i 16 anys. Prop d’una vintena d’al·lotes d’entre 11 i 21 anys han participat de les sessions periòdiques setmanals d’expressió corporal, mentre que la resta ho ha fet al taller setmanal de nutrició, amb joves d’entre 12 i 18 anys. Les sessions grupals han tengut una periodicitat setmanal en horari de capvespre durant un quadrimestre.

Aquests tallers han estat organitzats pel departament de Joventut de l’Ajuntament de Manacor i s’han finançat gràcies al servei insular de Joventut, que depèn de la Direcció insular de Participació i Joventut del Consell de Mallorca. Les diferents activitats han estat dirigides per professionals especialitzades en nutrició i psicologia: una terapeuta corporal, una infermera nutricionista i dues instructores en mindfulness.

Mitjançant els tallers de Mindfulness i expressió corporal, el departament de Joventut, ha donat a conèixer als joves adolescents diferents eines per a fer front a situacions emocionals complexes mitjançant el cos i el moviment. El taller d’Expressió corporal ha fet servir el moviment per conèixer-nos i descobrir aspectes de la nostra manera de ser que ens podran ser d’utilitat davant problemes del dia a dia com l’ansietat, l’autoexigència, la desmotivació, la dificultat de relacionar-nos, el judici cap al cos, l’estrès i, en definitiva, per potenciar la salut emocional en general. El taller de Mindfulness han estat majoritàrament pràctiques, amb tècniques i exercicis centrats en la respiració, el cos, el moviment conscient, els pensaments i la connexió amb un mateix i amb el context on vivim. Es tracta d’una tècnica per aprendre a reduir el renou mental i a sortir del pilot automàtic en el que normalment vivim.

Pel que fa als tallers de Nutrició i estat d’ànim, han estat vivencials i els participants han pogut elaborar plats alhora que es treballava l’estat d’ànim associat. Qui no ha menjat alguna vegada fins que ens fa mal la panxa perquè estam tristos, decebuts o enfadats? Aquest curs s’ha centrat en el lligam existent entre la nostra alimentació i les nostres emocions i ha posat l’accent en l’autocontrol i la millora de les emocions. Els participants han destacat l’originalitat de la proposta i les seves valoracions han estat molt positives.

El departament de Joventut es va recuperar el 2021 després de 20 anys. «Des del primer moment hem volgut que una de les grans branques del departament fos la salut emocional dels joves, no només per com la situació de pandèmia els ha afectat, sinó també perquè tenim molt clar que a part de la dinamització i la informació juvenil, hem de fer feina en la promoció d’uns hàbits saludables perquè els joves puguin tenir una vida digna. No només parlam de salut mental, sinó de salut emocional que tots hauríem de posar en pràctica en el nostre dia a dia per sentir-nos millor”, assegura la delegada de Joventut, Carme Gomila.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad