La vaga més curta de la història

Manacor salva a ‘in extremis’ la vaga indefinida de recollida i neteja de carrers, que queda ajornada en espera que l’Ajuntament convoqui un ple extraordinari abans de l’1 d’abril que de llum verda a la pujada de l’IPC del 5,7% durant els propers sis mesos, pactada amb l’empresa ahir dematí. Una decisió que va arribar poc després que els treballadors de Lumsa (Limpiezas Urbanas de Mallorca SA) decidissin a darrera hora del capvespre activar la vaga indefinida d’escombraries que els sindicats CCOO i UGT havien proposat feia uns dies per l’incompliment, per part de l’empresa del pagament del 5,7% anual en concepte de pujada de l’IPC.

Així, uns 40 empleats de la concessionària que s’encarrega de la recollida d’escombraries i la neteja viària del municipi van decidir, després d’una tensa assemblea a les 19.30 hores a la seu de Lumsa del polígon de Manacor, no arrencar els camions i iniciar una aturada indefinida. Però per sorpresa la vaga no va arribar a port perquè, poc després, els treballadors van celebrar una segona assemblea on es va decidir acceptar finalment l’acord entre l’Ajuntament i la concessionària. Així, el Consistori convocarà una sessió plenària extraordinària abans de l’1 d’abril.

Tamib

Així, Ajuntament, empresa i comitè de vaga signen avui l’acord al Tamib. Cal recordar que des de primera hora d’ahir es van succeir les reunions a la conselleria de Treball per intentar arribar a un acord d’última hora amb què les parts comencessin un període d’ajustaments sense haver d’arribar a la vaga.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad