La vaga més curta de la història

Manacor salva a ‘in extremis’ la vaga indefinida de recollida i neteja de carrers, que queda ajornada en espera que l’Ajuntament convoqui un ple extraordinari abans de l’1 d’abril que de llum verda a la pujada de l’IPC del 5,7% durant els propers sis mesos, pactada amb l’empresa ahir dematí. Una decisió que va arribar poc després que els treballadors de Lumsa (Limpiezas Urbanas de Mallorca SA) decidissin a darrera hora del capvespre activar la vaga indefinida d’escombraries que els sindicats CCOO i UGT havien proposat feia uns dies per l’incompliment, per part de l’empresa del pagament del 5,7% anual en concepte de pujada de l’IPC.

Així, uns 40 empleats de la concessionària que s’encarrega de la recollida d’escombraries i la neteja viària del municipi van decidir, després d’una tensa assemblea a les 19.30 hores a la seu de Lumsa del polígon de Manacor, no arrencar els camions i iniciar una aturada indefinida. Però per sorpresa la vaga no va arribar a port perquè, poc després, els treballadors van celebrar una segona assemblea on es va decidir acceptar finalment l’acord entre l’Ajuntament i la concessionària. Així, el Consistori convocarà una sessió plenària extraordinària abans de l’1 d’abril.

Tamib

Així, Ajuntament, empresa i comitè de vaga signen avui l’acord al Tamib. Cal recordar que des de primera hora d’ahir es van succeir les reunions a la conselleria de Treball per intentar arribar a un acord d’última hora amb què les parts comencessin un període d’ajustaments sense haver d’arribar a la vaga.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad