L’Hospital de Manacor ja opera amb l’ajuda de robots

Una tecnologia pionera al Sistema de Salut Balear que aporta grans beneficis tècnics i pel pacient

 

El Servei de Traumatologia de l’Hospital de Manacor va realitzar el passat divendres les dues primeres cirurgies de pròtesi total de genoll assistides per robot. La cirurgia protètica de genoll està indicada en pacients amb artrosi avançada del genoll. És una de les cirurgies més practicades als Serveis de Traumatologia i Ortopèdia de tot el món. Actualment, a l’Hospital de Manacor es fan al voltant de 110 intervencions d’aquest tipus a l’any.

L’objectiu és substituir l’os i cartílag desgastat, per un implant artificial. És fonamental la precisió quirúrgica per poder implantar al pacient d’una manera correcta la mida de la pròtesi adequada per aconseguir una funció del genoll similar a la fisiològica.

Segons explica l’equip quirúrgic que ha duit a terme les primeres cirurgies assistides per robot, el sistema permet planificar perfectament el procediment, escollir la dimensió exacta de l’implant i ajudar a la col·locació intraoperatòria exacte d’aquest, assolint un perfecte balanç lligamentós i disminuint així els fracassos produïts per errors humans.

La cirurgia robòtica permet també dur a terme, prèviament a l’operació, un mapa virtual de l’anatomia del pacient, amb l’objectiu que el metge conegui l’adaptabilitat i el comportament que tindrà la pròtesi de genoll després de l’operació.

L’objectiu final de la cirurgia robòtica a la pròtesi de genoll és millorar els resultats clínics del pacient, no només a curt termini al postoperatori immediat, sinó també a llarg termini, ja que la supervivència o durabilitat de la pròtesi està lligada a la tècnica quirúrgica.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad