Cristina Sureda campiona de Mallorca absoluta i sub 18

L’Espai Na Camel·la ha estat aquest cap de setmana l’escenari del Campionat de Mallorca femení absolut i femení sub18, tot un èxit per les jugadores del club manacorí Reis i Dames, que ha estat també l’organitzador de l’event.

Cristina Sureda amb 4,5 punts de 5 ha acabat primera, sobretot després de la victòria decisiva amb negres de la 4a ronda la setmana passada sobre l’altra favorita, Maria Antònia Vicens. Però li quedava un darrer repte: el de guanyar amb blanques a Ines Bustos, i així ha estat; amb un estil sòlid i sense concessions ha sabut desplegar un bon joc fins imposar-se a la seva rival i aconseguir el primer lloc sense cedir a la pressió de ser favorita.

En aquest torneig ha guanyat 4 partides, ha sumat 41 punts elo al seu rating i ha aconseguit un perfomance de 2220 elo, bon indicador del seu nivell de joc. Aquests resultats l’han erigida com a campiona absoluta de Mallorca i campiona del tram sub18. Està classificada pels imminents campionats de Balears.

Sara Alícia Veloz confirma la seva progressió.

Poc a poc el joc de Sara Alícia va assolint qualitat i respecte per part dels rivals. El seu campionat ha demostrat una progressió en ascens que ja és una realitat. Ha estat 3a absoluta femenina de Mallorca i segona sub18 amb 4 punts de 5, suma 45 punts elo i comença a ser referent entre les jugadores de Mallorca. Un bon exemple a seguir on la constància i la passió pels escacs acaba donant resultats. Igualment està classificada pels propers campionat de Balears.

A les mencionades Cristina i Sara Alícia cal afegir els nom de l’artanenca Maria Bonet en segona instància. Maria, campiona absoluta femenina de Mallorca i femenina sub18 a l’anterior edició, ha acabat 3a, amb 1’5 punts, al podi del tram de sub18 i 5a a la classificació absoluta. No ha tingut massa fortuna a les partides decisives contra les rivals directes però de segur que aviat desplegarà el seu joc i estarà ben adalt en futures edicions

Amb aquests resultats els podis han estat:

Campionat femení absolut de Mallorca:

1a Cristina Sureda, 4,5 punts. Reis i Dames de LLevant

2a Maria Antònia Vicens, 4 punts. Maria de la Salut.

3a Sara Alícia Veloz, 4 punts. Reis i Dames de Llevant.

Campionat femení sub 18

1a Cristina Sureda, 4,5 punts. Reis i Dames de Llevant.

2a Sara Alícia Veloz, 4 punts. Reis i Dames de Llevant.

3a Maria Bonet, 1,5 punts. Reis i Dames de LLevant.

Altres representants del club.

La nodrida representació del nostre club també ha comptat amb la presència de la incombustible Maria Lluïsa Viver i de la constant Lais Navarro, que són un bon exemple a seguir de passió pels escacs i de fidel participació en els events. Confiam que seguesquin així i esperam la seva participació en futures edicions i altres campionats representant el nostre club.

En darrer lloc de la crònica donar l’enhorabona a l’àrbitre Manuel Queirolo pel seu bon fer i a la resta de la gent del nostre club, que tots sabem qui són, que sempre hi estan al darrere, fent feina en permanent back office 24/7, organitzant campionats i aconseguint que Manacor i Artà estiguin al mapa dels escacs de Mallorca.

Per l’entrega de premis varen estar presents la regidora de l’ajuntament de Manacor, Carme Gomila, a la qual el club li agraeix la seva predisposició sempre que se li demana, la responsable dels escacs femení de la junta gestora de la Federació Balear, Xelo Pou i el president del club Reis i Dames, Miquel Sureda.
Es va entregar un obsequi a totes les participants i després varem poder disfrutar d’un bon refresc. Destacar el gran ambient entre les jugadores.
Enhorabona a totes

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad