Dos manacorins viatgen a Itàlia per explicar la cultura local i les rondalles

Els manacorins Antoni Oliver i Xisco Rosselló viatjaran aquest proper 19 de març a la localitat italiana de Castel Sant’Elia per oferir un curs formatiu de dos dies sobre la cultura popular de Manacor i la relació de Mossèn Antoni Mari Alcover i les seves rondalles amb la figura de Giuseppe Pitré. Unes xerrades que es duran a terme a l’institut de secundària del poble, situat a uns 50 quilòmetres de Roma, i per a alumnes d’entre 15 i 16 anys.

Aquest viatge és fruit de la col·laboració activa que estan duent a terme el musicòleg italià Salvatore Di Russo amb l’Associació Cultural de Sant Domingo i el departament de Turisme de l’ajuntament de Manacor, per tendre ponts culturals entre la capital del Llevant i la zona centre d’Itàlia. La xerrada formativa ha comptat amb l’assessorament de l’experta en la figura de Mossèn Alcover i durant molts d’anys directora de la Institució que duu el nom del lingüista, Magdalena Gelabert.

L’expedició manacorina també sen durà fins a vuit pósters-panells de personatges de les distintes rondalles mallorquines recopil·lades per Mossèn Alcover per muntar una exposició permanent que quedarà a Castel Sant’Elia.

També està previst que la banda local, que ja va tocar les cançons dels Moretons de Sant Domingo durant la seva visita a Roma i a la recepció amb el Papa Francesc a la plaça del Vaticà, pugui viatjar a Manacor el proper 18 de maig, per oferir un concert al claustre de Sant Vicenç un dia després i actuar amb la Banda Municipal de Manacor el dia 21 de maig al Convent.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad