Dos manacorins viatgen a Itàlia per explicar la cultura local i les rondalles

Els manacorins Antoni Oliver i Xisco Rosselló viatjaran aquest proper 19 de març a la localitat italiana de Castel Sant’Elia per oferir un curs formatiu de dos dies sobre la cultura popular de Manacor i la relació de Mossèn Antoni Mari Alcover i les seves rondalles amb la figura de Giuseppe Pitré. Unes xerrades que es duran a terme a l’institut de secundària del poble, situat a uns 50 quilòmetres de Roma, i per a alumnes d’entre 15 i 16 anys.

Aquest viatge és fruit de la col·laboració activa que estan duent a terme el musicòleg italià Salvatore Di Russo amb l’Associació Cultural de Sant Domingo i el departament de Turisme de l’ajuntament de Manacor, per tendre ponts culturals entre la capital del Llevant i la zona centre d’Itàlia. La xerrada formativa ha comptat amb l’assessorament de l’experta en la figura de Mossèn Alcover i durant molts d’anys directora de la Institució que duu el nom del lingüista, Magdalena Gelabert.

L’expedició manacorina també sen durà fins a vuit pósters-panells de personatges de les distintes rondalles mallorquines recopil·lades per Mossèn Alcover per muntar una exposició permanent que quedarà a Castel Sant’Elia.

També està previst que la banda local, que ja va tocar les cançons dels Moretons de Sant Domingo durant la seva visita a Roma i a la recepció amb el Papa Francesc a la plaça del Vaticà, pugui viatjar a Manacor el proper 18 de maig, per oferir un concert al claustre de Sant Vicenç un dia després i actuar amb la Banda Municipal de Manacor el dia 21 de maig al Convent.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad