Autoescoles de la Part Forana reclamen que els exàmens de conduir es facin a Manacor

Ajuntaments i professionals del sector fan front comú per reclamar al Ministeri de l’Interior que tant les proves teòriques com a pràctiques es duguin a terme a la capital del Llevant

Autoescoles i ajuntaments de quinze municipis de les comarques de l’est de Mallorca s’han unit en front comú per demanar al Ministeri de l’Interior, del qual depèn la Direcció General de Trànsit (DGT), que tots els exàmens tant teòrics com pràctics dels diferents carnets de conduir, es duguin a terme a Manacor.

El fet de poder fer les pràctiques i l’examen de conduir a Manacor suposaria, entre altres coses, l’estalvi de 540 euros de mitjana per a cada alumne de la Part Forana, que no paguen els 28 euros de mitjana l’hora estipulats fins a 55 euros , ja que han d’abonar també el cost de la benzina dels desplaçaments. A l’estalvi econòmic se suma l’estalvi de milers d’hores cada any i de jornades de treball dels treballadors, ja que per fer un examen de 15 o 30 minuts i fer pràctiques a Palma, els alumnes de Manacor i comarca han de partir a les 7 h del matí i tornar a les 13 o les 14 h, fet que suposa entre 6 i 7 hores que es podrien estalviar cada dia.

L’ajuntament de Manacor recull així el testimoni del Comitè Carnets de Conduir a Manacor, impulsor d’aquesta iniciativa, que fa 30 anys que reivindica la descentralització del servei de la DGT. “Hi ha anys de treball al darrere, la ferma voluntat d’avançar fan que lAjuntament encapçali aquesta demanda al´administració de l´Estat en favor dels ciutadans” assegura el batle de Manacor, Miquel Oliver.

El batle de Manacor, el delegat de Mobilitat, Sebastià Llodrà; i el representant del Comitè Carnets de Conduir a Manacor i expert en seguretat viària, Antoni Cànovas; han fet pública la iniciativa que demana l’autorització de Manacor com a centre desplaçat “la qual cosa no només beneficiaria els ciutadans de Manacor, sinó també els de fins a 15 municipis de la comarca del Llevant, del Pla i del Migjorn, que en total sumen 131.000 habitants”.

Per això, el consistori manacorí presentarà al ple municipal del proper mes de març una moció conjunta que recollirà aquesta reivindicació i al mateix temps la farà arribar als municipis veïns perquè els respectius plens municipals també se sumin a la moció i la demanda sigui unànime.

“Els avantatges que Manacor es converteixi en Centre desplaçat de la DGT són múltiples i diverses. Entre altres motius, suposaria l’estalvi de més d’1,1 milions de quilòmetres cada any que han de fer les autoescoles per anar fins a Palma a fer les pràctiques i els exàmens. També suposaria una millora de la seguretat viària i una reducció de les emissions de CO2”, explica Antoni Cánovas.

La descentralització també implicaria una millora econòmica per als ciutadans de Manacor, “igual que quan es va posar en funcionament l’Hospital de Manacor, diferents activitats empresarials de Manacor com ara cafeteries, restaurants, benzineres, mecànics, papereries, fotografies i altres comerços en general se’n beneficiarien ”, afegeix el representant del Comitè Carnets de Conduir.

Per tot això, l’autorització de Manacor com a centre desplaçat de la DGT suposaria una millora dels serveis públics. “Apropar l’administració a les necessitats dels ciutadans és un deure i per això reclamem a l’administració de l’Estat que adapti els serveis públics a les característiques i necessitats específiques de cada zona”, ha afirmat el delegat de Mobilitat, Sebastià Llodrà. “La comarca de Llevant fa 30 anys que està discriminada i això s’ha d’acabar. Sabem que no serà fàcil i que potser ens fa uns quants anys, però tenim carreteres, rotondes i elements circulatoris suficients per demanar-ho amb tota mena d’arguments i seguretat”, assegura Cànoves.

Segons ha explicat l’expert en seguretat viària, Manacor disposa de vies urbanes similars a les zones d’exàmens de Palma i “fins i tot en alguns aspectes té millor infraestructura que la capital, ja que Manacor disposa de moltes carreteres de doble sentit, que és on es concentren més del 80% dels accidents mortals”. “La infraestructura vial i de senyalització de Manacor és superior a les zones d’exàmens actuals de ciutats com Maó o Eivissa”, ha dit.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad