Manacor augmenta el pressupost i destina més de 850.000 euros a despesa social

L’Ajuntament aprova uns comptes municipals de 51,6 milions d’euros, 4,3 més que els vigents del 2022

Manacor ja té pressupostos per al 2023. Aquest dilluns el ple municipal ha aprovat els comptes dels diferents departaments locals per a un total de 51,6 milions d’euros, fet que suposa un increment de més de 4,3 milions respecte als comptes del 2022. Uns pressupostos que preveuen també 3,6 milions en inversions de millora.

Del total 46,6 milions corresponen a l’Ajuntament i la resta als organismes autònoms que en depenen, com el Teatre de Manacor (530.240 euros), el Patronat d’Esports (392.150), la Institució Pública Antoni M. Alcover (113.500), l’Escola Municipal de Mallorquí (90.200) o la SAM (3.839.289,08 euros).

Com els anys precedents la despesa social manté un pes elevat, amb una inversió de 373.252 euros per a la reforma del Centre de Dia de Manacor, 220.000 euros a ajuts econòmics a famílies i 100.000 per a la convocatòria oberta de subvencions per a entitats socials sense ànim de lucre que duguin a terme projectes socials al municipi. 110.000 euros es destinaran al programa de Patis Oberts, adreçat a nins i joves del municipi; 30.000 euros en projectes per a joves entre els quals destaca el de visibilització de la salut emocional, i 18.000 euros per a l’adquisició d’anelles de bàsquet i porteries antivandàliques per instal·lar a diversos parcs i places del municipi.

També destaca la inversió de 200.000 euros prevista per a la finalització de la reforma de la plaça de Sant Jaume, en una segona fase; i l’adequació de la plaça de sa Torre i millores als centres d’educació infantil per valor de 100.000 euros.

D’altra banda, preveuen també la licitació de les obres previstes al Pla d’Obres i Serveis de reforma de l’avinguda Joan Amer de Porto Cristo, en què l’Ajuntament ha de fer una aportació de 366.000 euros; la redacció del projecte de clavegueram de Porto Cristo; i 366.000 euros per a la implantació dels estudis de Formació Professional de Fusta.

Adquisició de terrenys

Així mateix, els Pressupostos per al 2023 inclouen també algunes actuacions a què obliga el Pla General aprovat el desembre del 2021, com l’adquisició dels terrenys per a l’ampliació de la depuradora de Manacor per valor de 57.720 euros, el vial de l’Urbanitzable A1 per valor de 238.000 euros, l’obertura del carrer Amfós, per valor de 12.470 euros, o el camí de Cala Varques, per valor de 3.000 euros.

Pel que fa a Medi Ambient, el contracte de gestió de recollida de residus és de 6,1 milions d’euros, que recull noves condicions laborals per als treballadors de la contracta. Es destinaran 50.000 euros a la instal·lació de nous jocs infantils inclusius. En compliment del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima, es destinaran 160.000 euros a la instal·lació de plaques solars i punts de recàrrega.

Els pressupostos municipals contemplen una partida de 405.229 euros per al contracte de salvament i socorrisme, i actuacions a les platges urbanes del municipi que inclouen la instal·lació de mòduls de socorrisme i la dotació i equipament de la caseta de primers auxilis a Es Domingos Petits (29.100 euros), a més de reparacions i manteniment de les estructures de fusta i rampes daccés.

Paral·lelament, l’empresa pública municipal, SAM, invertirà 161.610 euros per al Pla de Gestió de la Demanda d’aigua, que preveu la substitució progressiva de les bombes de pous, la substitució dels comptadors de Cala Murada i l’inici del canvi dels comptadors de Manacor, a més a més del programa de gestió del cicle de l’aigua. Així mateix, preveu 160.000 euros per a la renovació i millora de les infraestructures i equipaments de la depuradora de Manacor i 141.500 euros per a la compra de carregadors elèctrics i la renovació dels equipaments dels aparcaments públics soterrats.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad