Cada bar de Manacor només podrà organitzar dues horabauxes a l’any

L’Associació de Bars i Restaurants de Manacor (BAREMA) i l’Ajuntament de Manacor han arribat a un acord pel que fa a la celebració d’horabauxes. L’evolució de les formes d’oci han convertit els horabauxes en un reclam pels col·lectius de joves i de mitjana edat del municipi. Aquesta demanda a l’alça ha provocat que cada vegada s’organitzin horabauxes amb més freqüència al municipi.

Aquest tipus d’activitats poden arribar a ser molestes pels veïns i veïnes i també pels negocis que han de conviure amb els horaris dels horabauxes i amb el renou i les massificacions que s’hi poden produir. Per altra banda, poden suposar problemes amb el trànsit rodat i a nivell de la seguretat de les persones.

S’ha de tenir en compte que per a realitzar activitats amb música, és necessari que l’establiment disposi d’una llicència d’activitats específica. Si no és així, la celebració d’horabauxes incorre en competència deslleial i s’acaba convertint en una situació injusta per a aquells establiments que sí que compten amb llicència de bar musical.

Per aquest motiu, amb l’objectiu de regular aquestes activitats ja arrelades en el municipi i permetre la seva celebració amb la garantia de la seguretat i el compliment de la normativa, l’Ajuntament, ha organitzat diverses reunions amb el sector, liderat per BAREMA, i s’ha consensuat i pactat un document que regula l’organització dels horabauxes.

Entre les qüestions més destacades, es contempla que els bars puguin organitzar, com a màxim, dos horabauxes l’any, en un horari de 17h a 23h. Només podran autoritzar-se en aquells locals que disposin d’una superfície mínima de 20 metres quadrats d’ús públic, els sol·licitants hauran d’estar al corrent de les seves obligacions tributàries i hauran de comptar amb la llicència d’activitat de bar, cafeteria, restaurant i activitats anàlogues.

Paral·lelament, l’Ajuntament està treballant en una Ordenança d’horaris d’obertura i tancament d’establiments al terme municipal de Manacor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad