Manacor transformarà el solar de Majorica en un gran parc

Vol intercanviar la finca prevista dins dels terrenys per una zona verda propera 

 

El solar on va estar l’antiga fàbrica de Perlas Majorica a Manacor, enderrocada definitivament el 2006, es convertirà en una gran zona verda per oxigenar la ciutat. Així ho ha anunciat el batle Miquel Oliver, que ha explicat la situació dels terrenys i el seu futur a mitjà termini seguint el nou Pla general urbà aprovat el gener del 2022.

A hores d’ara l’Ajuntament és propietari d’una part del solar, la que conté l’antic xalet de l’exdirector de la perlera, Pedro Riche i un tros de la fàbrica històrica i que ara serveix de magatzem; “amb això vull dir que tenim el poder de decidir què volem fer com a propietaris i, arribat el cas, exercir els nostres drets i interessos com a consistori”.

I aquí és on arriba la novetat ara possible amb el Pla Urbanístic: la unitat d’actuació del solar de Majorica també inclou un altre terreny en forma de triangle situat uns metres més enllà, darrere d’una coneguda hamburgueseria i un supermercat xinès (separat pel carrer Creuers), i que en aquests moments està grafiat com a zona verda. La intenció municipal és traslladar aquest espai verd a l’interior del solar de Majorica i, consegüentment, resituar-ne la unitat constructiva al triangle per fer-hi finques. Això, en definitiva, aconseguiria que els 18.000 metres quadrats del solar de Majorica poguessin transformar-se en un gran parc per a la ciutat.

“Ara són els propietaris privats de les dues terceres parts els que s’han de posar d’acord, i l’Ajuntament esperarà que això sigui així, encara que podríem arribar a actuar com a copropietaris del solar urbà i que l’administració acabi assumint el canvi de la zona verda a dins dels primers quatre anys de l’aprovació del Pla General”, recorda el batle manacorí.

Multes

D’altra banda, el departament d’Urbanisme de l’ajuntament de Manacor ja ha imposat com a mínim quatre multes de 16.256,44 euros a l’empresa propietària de l’antic solar de Majorica, Divarian Propiedad SA, per seguir sense complir l’ordre de tancament dels terrenys. Unes sancions que continuaran fins que “compleixin amb el tancament efectiu de tot el perímetre i la neteja del solar”, diu Oliver.

La sanció correspon al 10 per cent del valor total de les obres que han calculat els tècnics municipals, que al seu estudi proposen un tancament de tot el perímetre amb blocs de formigó i amb tres formes diferenciades per la Via Majòrica, el carrer Pedro Riche i els carrers Creuers i Joan Aguiló. El cost total es xifra en 162.564 euros i el novembre del 2021 es va notificar a l’empresa immobiliària propietària l’obligació de fer-ho.

Tot i que ja hi havia hagut sancions econòmiques a propietats anteriors del solar, aquestes quatre vénen directament derivades de l’ordre municipal aprovada pel consistori el juliol del 2021, que cerca fer efectiu el tancament d’una forma sòlida i no amb tanques febles i en mal estat. Arribat el cas, l’Ajuntament també podria optar per executar les obres de manera subsidiària. Això suposaria que s’hauria de fer càrrec per després reclamar el cost dels treballs a l’empresa Divarian Propietat SA.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad