Els veïnats de s’Antigor demanen les corrioles i l’hídria per acabar el pou

Els veïnats de la barriada de s’Antigor han demanat al batle de Manacor, Miquel Oliver, que acabi la reforma del pou que hi ha a la plaça tal i com es va anunciar quan l’Ajuntament va inaugurar la plaça el mes d’octubre de 2021. “Ens sentim enganats i amb la sensació que ens han pres el pèl”, explica indignat el president de l’Associació de Veïnats del Convent, Toni Oliver, que no entén com costa tant posar les corrioles i la hídria de test que coronava la columna del pou.

Fotomuntatge de com era la columna decorada de s’Antigor

“Hem intentat parlar amb la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa (PSOE), però és impossible”, diu Oliver, qui va parlar fa uns dies amb el batle de Més-Esquerra, que es va comprometre que posaria remei a la demanda abans d’acabar la legislatura, aquest proper mes de maig. “Amb totes aquestes reformes Hinojosa cerca el vot fàcil i l’únic que ha aconseguit és tenir tot el municipi a l’aire”.

El president veïnal es fa creus “com en ple segle XXI no siguin capaços de reproduir el coll de la cisterna i la columna tal i com eren, i que ara a més no la puguin acabar. L’excusa és que no hi ha pressupost per unes corrioles i una hídria. Crec que no demanam tant, per una cosa que serà beneficiosa per a tot el poble”. De moment el batle s’ha compromès de paraula a dur-ho a terme.

Aquesta seria una passa més dins la reforma integral que s’ha duit a terme a la històrica plaça manacorina i que ha permès reubicar el coll de cisterna, fet amb peces d’un marès blanc especial (que té una particular resistència, superior a l’habitual) que ha hagut de ser tallat amb peces corbes a Muro.

Segons apunta el propi consistori, nom de la plaça ve de la denominació que es donava a tota la zona situada a les foranes del poble, i fa referència a temps edificacions antigues, encara que el nom apareix en documents del segle XVI. Sabem que l’antic pou, com dèiem més centrat, ocupava el mateix indret on l’any 1598 el cirurgià Antoni Barceló Pasturana hi va fer aixecar una creu de pedra.

Aquesta creu es va reformar distintes vegades, fins que el 1840 es va traslladar al cementiri municipal i en el seu lloc s’aixecà un pou amb dos brocals i dues grans corrioles. Disposava d’una columna que separava dos colls circulars, que anys després fou rematada amb un ornament ceràmic amb l’escut de Manacor i la data 1860. A la segona meitat del segle XX, però, el pou va quedar cobert.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad