Manacor amplia la recollida porta a porta a 250 habitatges més de Fartàritx

El sistema de recollida selectiva de residus porta a porta s’amplia a gran part de la barriada de Fartàritx de Manacor. En total, uns 250 habitatges més es veuran beneficiats a partir del 6 de febrer d’aquest sistema de recollida de residus i se sumaran així al centre de Manacor, part de la barriada de Crist Rei i gairebé completa d’aquesta manera la barriada de Fartàritx, que fins ara només comptava amb aquest sistema a part de la zona. L’Ajuntament de Manacor va convocar aquest dimarts horabaixa una reunió al CEIP Jaume Vidal i Alcover per informar els veïnats de la zona d’aquestes novetats. La trobada comptà amb l’assistència dels veïnats de la zona beneficiada per l’ampliació i els membres del departament de Medi Ambient, encapçalat per Sebastià Llodrà.

Amb aquesta nova incorporació, la recollida porta a porta ja forma un contínuum que va des de Crist Rei, passant pel centre i fins arribar al límit de Fartàritx, a la plaça de Gabriel Galmés.

«El sistema porta a porta funciona allà on està implantat, per això el continuam ampliant. Les dades de recollida selectiva han millorat molt al municipi gràcies a aquest sistema, juntament amb la implantació del cinquè contenidor», assegura el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà.

El sistema de recollida selectiva s’ha anat implementant de manera progressiva a Manacor, Porto Cristo i Son Macià. A més, també s’ha posat en marxa la deixalleria mòbil, la recollida de matèria orgànica en contenidors intel·ligents a s’Illot, Porto Cristo i la resta de Manacor. L’objectiu és oferir un millor servei, però també assolir les obligacions ambientals de reducció i reciclatge de residus. A més, també s’ha implantat la recollida de la fracció orgànica a tot el municipi. El contenidor marró destinat a la matèria orgànica s’adreça a aquelles persones que hagin sol·licitat la tarifa reduïda de residus, que suposa el compromís per part del sol·licitant de separar i reciclar correctament i permetre l’accés dels inspectors municipals per a comprovar-ho, en cas que es faci una inspecció.

L’Ajuntament de Manacor va iniciar la implantació del sistema de recollida selectiva porta a porta l’octubre de 2019 a Son Macià i el barri de sa Torre de Porto Cristo (més de 400 habitatges en total), després de reunions prèvies amb entitats i veïns. El desembre de 2019 també va començar a aplicar-se al centre de Porto Cristo (1.400 habitatges), amb l’objectiu d’eliminar punts de brutícia devora els contenidors, guanyar espai per a les persones, evitar vehicles de recollida grossos dins carrers estrets i millorar les dades de reciclatge. El primer d’abril de 2020 s’implantà el porta a porta al centre de Manacor (2.600 habitatges), després de dotze reunions amb més de 1.800 veïnats. El juny de 2020 s’augmentà el sistema de recollida porta a porta a Porto Cristo centre amb nous carrers i s’arribà als 1800 habitatges. El setembre de 2020, 200 habitatges més s’incorporaren al porta a porta a la barriada de Crist Rei a Manacor. I el 3 de maig de 2021 s’amplià a l’avinguda del Torrent i al carrer Antoni Galmés folklorista.

Les persones i empreses que encara no s’hagin adherit a la tarifa reduïda poden fer-ho fins dia 28 de febrer. Trobaran tota la informació a www.residusmanacor.cat

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad